"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

Philos Athens Ελευθερία Βασιλειάδη

Είναι γοητευτικός ο "φίλος" της Σόλωνος και σέβεται την ιστορία του νεοκλασικού διατηρητέου του 1937 που τον φιλοξενεί. Η πόρτα με τους ταμπλάδες του άνοιξε ξανά, οι σάλες του ξαναφωτίστηκαν, οι φωτιές στην ανοιχτή κουζίνα με το όμορφο παλιό κιγκλίδωμα ως καλλιτεχνική εγκατάσταση πάνω από την είσοδό της, άναψαν.

Στην κομψή ψηλοτάβανη σάλα με τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα old school τραπεζοκαθίσματα με πολύ διακριτικές μοντέρνες πινελιές, σημείο αναφοράς είναι τα πουλιά origami που κρέμονται από την οροφή, φτιαγμένα από την ιδιοκτήτρια Μαριλένα Εμμανουήλη. Αυτόν τον καιρό, αντί μουσικής από τα ηχεία ακούγονται τιτιβίσματα, ιδέα που ενισχύει τη χαλαρωτική αύρα ενός χώρου διαμορφωμένου ώστε να αναδεικνύεται η φυσική του φθορά με άποψη σε όλα τα επίπεδα. Στον δεύτερο όροφο, που συνδέει με το ισόγειο μια όμορφη εσωτερική ξύλινη σκάλα, διαθέτουν για πιο prive έξοδο, δεύτερη σάλα με τραπέζι έξι ατόμων ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το μερικών μόλις τετραγωνικών ατμοσφαιρικό "speakeasy" bar που φιλοξενεί το πολύ 5 άτομα.

Philos
Ελευθερία Βασιλειάδη

Λειτουργούν από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα για μεσημεριανό ή δείπνο σερβίροντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές όπως ριζότο με μύδια και αυγοτάραχο, αρνάκι Μάνης με ρεβιθάδα και αφρό αυγολέμονου, με την επιμέλεια του σεφ Σωτήρη Γιαννόπουλου. Θα βρείτε επίσης και ενδιαφέρουσες επιλεγμένες εκδόσεις από τον ελληνικό και διεθνή τύπο που είναι διαθέσιμες για αγορά. 

Τρίτη-Παρασκευή: 9 π.μ -2 μ.μ: πρωινό & brunch, 2 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο
Σάββατο: 10 π.μ – 3 μ.μ: πρωινό και brunch, 3 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο.
Κυριακή: 10 π.μ – 6 μ.μ: Brunch
Δευτέρα κλειστά. Μπαρ: Από τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Philos

Σόλωνος 32, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.