Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

tzoutzouka

Η καινούργια χρονιά ήρθε με νέο επικεφαλής σεφ στην όμορφη γαστροταβέρνα "Τζουτζούκα" που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στου Ρουφ. Έτσι, τα πιάτα που βγαίνουν εδώ και λίγες ημέρες από την ανοικτή κουζίνα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και συντονίζονται σε μοντέρνες ελληνικές συχνότητες. Ανάμεσα στα πιάτα της αρχής φιγουράρουν ενδιαφέροντα ωμά όπως το τιραντίτο από λαβράκι σε ζωμό ντομάτας με εσπεριδοειδή, αλλά και προτάσεις μερακλίδικες σαν το μοσχαρίσιο μεδούλι με μαϊντανό, κρεμμύδι και τσίλι ή το λαχματζούν με αρνίσιο κιμά και σουμάκ. Στα κύρια υπάρχουν ζυμαρικά σαν τις λιτές χυλοπίτες με καμμένη μυζήθρα, πιάτα με θαλασσινά όπως το ψάρι ημέρας στη σχάρα με σπανάκι φρικασέ, αλλά και προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Την εικόνα συμπληρώνουν σαλάτες και γλυκά, ανάμεσα στα οποία και μια πρωτότυπη μηλόπιτα σε στιλ μιλφέιγ με καραμέλα και κανέλλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Τζουτζούκα

Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.