"Taco Loco": Η μεξικάνικη "τρέλα" της Κολοκοτρώνη

Προσγειώθηκε στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη πριν έναν μόλις μήνα και είναι μικρό αλλά θαυματουργό.

Taco Loco

Η "τρέλα" των μεξικάνικων συνεχίζεται με το ελληνικό κοινό να "χορεύει" ρυθμικά στα γευστικά vibes των τάκος και των μπουρίτος. Το κέντρο της Αθήνας είναι κομβικό σημείο συνάντησης πολυεθνικών spot και το "Taco Loco", που άνοιξε πρόσφατα, συμπληρώνει τον πολύχρωμο καμβά με λατινοαμερικάνικα χρώματα. 

Ο Τάσος, ο Διονύσης, ο Παναγιώτης και ο Βασίλης υλοποίησαν την ιδέα ενός τύπου "καντίνας" μικρού μαγαζιού όπου μετρημένες επιλογές μεξικάνικου street food έχουν την τιμητική τους συνοδεία περιορισμένων επιλογών σε μπύρες, κοκτέιλ και αναψυκτικά. Το φαγητό εδώ είναι γρήγορο, όχι όμως πρόχειρο. Οι γεύσεις είναι προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τους περισσότερους συνδυασμούς να είναι πικάντικοι και όχι ιδιαίτερα καυτεροί εκτός αν το ζητήσετε. Στα πέντε μόλις entradas (ορεκτικά) θα βρείτε νάτσος, ψητό καλαμπόκι, quesadilla αλλά και δύο σαλάτες, ενώ tacos, burritos και chimichangas παίζουν με γεμίσεις από πικάντικο κιμά και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό που μαρινάρονται και σιγομαγειρεύονται για περίπου 4-6 ώρες. Από τα tacos ξεχωρίσαμε το ελαφρώς πικάντικο carne asada με μοσχάρι, κρέμα τυριού με χαλαπένιο, δική τους πίκλα κρεμμυδιού που σπάει την αψάδα, αβοκάντο και μια ελληνική νότα, λίγο ανθότυρο. Το burrito con pollo (με κοτόπουλο) είναι πληθωρικό και χορταστικό με ρύζι, μπέικον και δροσερό pico de gallo που ισορροπεί το σύνολο προσδίδοντας φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά. Έχουν και κάτι από Tex-Mex όπως το chili con carne που θα δοκιμάσετε σε νόστιμα chimichangas, με ωραία τραγανή κρούστα από πάνκο, πικάντικο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές chipotle, τεκίλα και μπαχαρικά. Ολοκληρώστε την full Mexican εμπειρία με δροσερή μπύρα, μία paloma ή margarita. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.