"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού «Ζέφυρου» του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

Alancia1

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έκανε πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Alancia" της Γλυφάδας, που δημιούργησε ο ιδιοκτήτης του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου Γιώργος Παναγιώτου σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Στρατίκη, με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα ξενοδοχεία. Ο χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες είναι ανοιχτόκαρδος, ενώ ο πλούσιος κατάλογος εστιάζει αναμενόμενα στο ψάρι και τα θαλασσινά που προτείνονται σε συνταγές κλασικές και μοντέρνες, χωρίς όμως να λείπουν και οι προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας

Alancia2

Σεβίτσε από φρέσκο ψάρι με φύκια wakame και σάλτσα από εσπεριδοειδή, ριζότο χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι αλλά και steak burger με Rib Eye και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι κάποια από τα πιάτα του καταλόγου, που διανθίζονται ακόμα με πολλές και διαφορετικές σαλάτες, θαλασσινή pasta και risotti, καθώς και φρέσκο ψάρι. Δεν λείπουν επίσης ενδιαφέροντα πλατό θαλασσινών και κρεατικών, bao buns και άλλες fingerfood ιδέες για όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, προκειμένου να συνοδεύσουν το κρασί ή το κοκτέιλ τους. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Alancia

Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.