«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Το εστιατόριο – ταβέρνα στην σκιά του μουσείου της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στην ταυτότητά του με αυθεντικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Σε μια περιοχή άκρως τουριστική, με την επιβλητική εικόνα του μουσείου σε πρώτο πλάνο, το «Αρκαδία» αποτελεί σημείο αναφοράς στις επιλογές για ελληνικές γεύσεις. Ο εξωτερικός χώρος με τα λευκά τραπεζοκαθίσματα σε στυλ ταβέρνας ή η ψηλοτάβανη σάλα με το λιτό ντεκόρ και έναν ρετρό ευμεγέθη πίνακα στον τοίχο, φιλοξενούν τουρίστες και ντόπιους που το επισκέπτονται στην κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο ή για ένα τίμιο, καλομαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα τις καθημερινές. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, με τους πλανόδιους μουσικούς που γυροφέρνουν τον πεζόδρομο και καμιά φορά πλησιάζουν τα τραπέζια ενώ μέχρι να έρθει η παραγγελία σας θα κάνετε χάζι τα ζευγάρια και τις οικογένειες που βολτάρουν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Στην κουζίνα στις επάλξεις ο σεφ Αντώνης Γρίβας προτείνει παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα, όπως τα ντολμαδάκια ή οι τσουπωτοί λαχανοντολμάδες τους με απαλή σάλτσα αυγολέμονο, που με άνεση ζητάς και δεύτερη μερίδα. Σωστά τηγανισμένοι έρχονται οι νόστιμοι «σαντορινιοί» ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, μεζές περιοπής, ενώ το σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι που μαρινάρουν σε τσίπουρο είναι νόστιμο και ζουμερό. Από σαλάτες, δοκιμάστε την «Αρκαδία» με δροσερές πρασινάδες, φρούτα και ψητό μανούρι, ραντισμένα με μια ωραία βινεγκρέτ με χαρουπόμελο. Στο ίδιο κλασικό μοτίβο και τα επιδόρπια ενώ τα πιάτα συνοδεύει μια μαζεμένη λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.