«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και μύησε τους λάτρεις της μπίρας σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του αγαπημένου τους ποτού. Πυρήνας του είναι ένα παλιό αρχοντικό του ’30 πάνω στην ολοζώντανη Πλατεία Πατριάρχου, το οποίο αναδείχτηκε υπέροχα με χρωματιστούς τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα τραπεζοκαθίσματα, δύο μπαλκόνια που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά κι ένα μεγάλο μπαρ με οροφή που ανοίγει για το καλοκαίρι, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό open air σκηνικό για να εξερευνήσουμε μια πολύ εκλεκτή κολεξιόν από μπίρες που αριθμεί πάνω από 180 ετικέτες σε μπουκάλι, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία, και άλλες δέκα σε βαρέλι. Πλάι τους παίζουν δυνατά οι διάσημες χειροποίητες ποικιλίες του «Εν Αιθρία» αλλά και μια σειρά από πιο εστιατορικά πιάτα, που ξεφεύγουν από τη λογική της μπιραρίας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα! - εικόνα 1

Μιλάμε για τις signature παπαρδέλες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σος Μαυροδάφνης, που παραμένουν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού εδώ και 17 χρόνια, το μεσογειακό τσιζκέικ με ντοματίνια, παξιμάδια και κάππαρη, τη φωλιά πατάτας σε ανατολίτικο ύφος με κιμά και σος γιαουρτιού, το χοιρινό κότσι σε κρούστα γλυκού κρασιού, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προκλητικές σπεσιαλιτέ που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πλούσιος κατάλογος προτείνει επίσης απολαυστικά γλυκά όπως το προφιτερόλ με τα χειροποίητα σου και τον πολύ καλό άσπρο κορμό σεμιφρέντο με σάλτσα φράουλας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς με πολύ ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με έθνικ μουσικές από όλο τον κόσμο και χαρούμενη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Εν αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.