«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio».

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza

Αέρα από το ομώνυμο γραφικό νησάκι της Λίμνης Κόμο φέρνει εδώ και λίγο καιρό στην Αγία Παρασκευή το «Bellagio». Αν και πολύ καινούργιο, το έχουμε κάνει ήδη στέκι ακριβώς επειδή πετυχαίνει να συνδυάσει πολύ υχάριστα τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός pizza & pasta bar με την υθεντική ιταλιάνικη νοστιμιά που περιμένεις σε μια τρατορία. Υπεύθυνος γι’αυτό είναι ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης, ο οποίος, με βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει πιάτο-πιάτο στη γείτονα χώρα.

Εν αρχή ην ασφαλώς η πίτσα, που φτιάχνεται με το signature ζυμάρι του σεφ. Είναι οβάλ, πανάλαφρη και πολύ κριτσανιστή, αφού ψήνεται σε εξαιρετικό φούρνο Morelli, και πάνω της μπαίνουν αυθεντικά ιταλικά υλικά σε περίπου είκοσι συνδυασμούς που κάνουν αίσθηση – δοκιμάστε τη Salamella με τα επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά και θα μας θυμηθείτε! Η pasta, δική τους, φρέσκια και αργής ξήρανσης, είναι το έτερον ήμισυ της γευστικής εμπειρίας στο «Bellagio» και σταχυολογεί εμβληματικές συνταγές από όλη την Ιταλία. Υπέροχη Amatriciana με χειροποίητα paccheri σε σάλτσα ντομάτας, με guanciale και καυτερή πιπεριά, αληθινή Bolognese με χειροποίητες ταλιατέλες και πλούσια σάλτσα από κιμά, βέρα Puttanesca με σπαγγετόνι Rummo, αντσούγιες και καυτερή πιπεριά.

«Bellagio»: Che bella pasta & pizza - εικόνα 1

Όλα αυτά τα πολλά και υπέροχα γεμίζουν πάντα το τραπέζι μας, είτε επιλέξουμε την απλόχωρη σάλα του μαγαζιού είτε τον πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο με την άνετη διαμόρφωση. Εκείνες τις φορές, πάλι, που προτιμάμε ένα γρήγορο αλλά ποιοτικό σνακ, ακόμη και στο χέρι, επιλέγουμε ανάμεσα στα εξαίσια panini, που γεμίζονται με πρώτης τάξης υλικά, τα οποία προσφέρονται, όπως και όλα τα πιάτα του καταλόγου, για delivery και takeaway καθημερινά, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα τιμήσουμε τα απίθανα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το αέρινο τιραμισού.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.