«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

Και το γιορτάζει ανοίγοντας τους κοσμοπολίτικους ορίζοντές της ακόμη περισσότερο, τόσο που δίπλα στους χαλαρούς ψαρομεζέδες, τα όστρακα, τα θαλασσινά και τα φρεσκότατα μικρόψαρα, χάρη στα οποία έγινε σημείο γευστικής αναφοράς, φέτος προσθέτει και μια γκάμα αμιγώς κρεατοφαγική, με πιάτα μερακλίδικα, ανάλαφρα και άκρως μεσογειακά. Τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μους φέτας, η τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα σαφράν, λεμόνι και άνιθο ή η tagliata μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα με βούτυρο αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι, υπογραμμίζουν τη φρέσκια μαγειρική ματιά.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο - εικόνα 1

Ο έθνικ χαρακτήρας της κουζίνας, που είχε μετατρέψει εκείνα τα φοβερά αχνιστά μύδια της με soy sauce, ginger και sweet chilli σε hit διαρκείας, εμπλουτίζεται και στη νέα κατεύθυνση του μενού με πιάτα όπως το κοτόπουλο με κάρι, ανανά και γάλα καρύδας ή τα fajitas με χοιρινό φιλέτο, guacamole και sour cream. Φυσικά, η παρουσία της θάλασσας παραμένει στο προσκήνιο με προτάσεις όπως το ταρτάρ τόνου με μοσχολέμονο και αβοκάντο, ενώ πιάτα όπως το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα teriyaki και ρύζι basmati ή το γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο απλώνουν λαχταριστές μεσογειακές μυρωδιές σε αυτήν τη σαγηνευτική αυλή του Ψυχικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.