«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με τα ψαροφαγικά στέκια στη Νέα Ερυθραία και το Κερατσίνι να έχουν ταυτιστεί με τη νοστιμιά της θάλασσας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με το ψαροφαγικό στέκι της Νέας Ερυθραίας και το «αδερφάκι» του στο Κερατσίνι να έχουν πλέον ταυτιστεί με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας. Το μυστικό είναι ένα και απλό: τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που πρωταγωνιστούν στο μενού, με τις θάλασσες της Σίφνου και της Άνδρου να είναι το κύριο πεδίο δράσης των ψαράδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα του. Ροφοί, σφυρίδες, συναγρίδες και φαγκριά φτάνουν στο τραπέζι με ατόφια νοστιμιά, η σαρδέλα, ταπεινή αλλά γεμάτη γεύση, έχει την τιμητική της αυτήν την περίοδο, ενώ μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μαγιάτικα συνθέτουν ένα παλμαρέ που δίνει πλείστες αφορμές για τσουγκρίσματα με τα πάνω από 70 αποστάγματα της κάβας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας - εικόνα 1

Επιπλέον, εκτός από την πανδαισία των ψαριών του, το… πλήρωμα του «Ταξιδεύοντας» βάζει στο παιχνίδι σπαρταριστά όστρακα ημέρας και ολόφρεσκα χταπόδια, ενώ με ιδιαίτερη περηφάνια κινείται και στο τερέν της ωμοφαγίας, χάρη σε πιάτα όπως το σεβίτσε από σαργό ή στήρα και το καρπάτσιο με πελαγίσια ψάρια και λαβράκι. Φρέσκιες σουπιές και γαρίδα γάμπαρη έρχονται στο τραπέζια μας και μοσχομυρίζει ιώδιο, ενώ το φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό μοσχάτο να προσφέρονται δίπλα σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό – εννοείται δικά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.