«Island» σταθερά στο θρόνο του

Τo all time classic brand της αθηναϊκής ριβιέρας υποδέχεται το καλοκαίρι σαν σε premium νησί, χτυπώντας στο σέικερ μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις και διάθεση για safe partying.

«Island» σταθερά στο θρόνο του

Η εξαιρετική ατμόσφαιρα είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο εμβληματικό club restaurant των αδερφών Πανά, που έχτισε το μύθο της αθηναϊκής ριβιέρας. Αυτό το από κάθε άποψη διαφορετικό καλοκαίρι μπορεί να έφερε πλάι στην είσοδο έναν αυτόματο ψηφιακό μετρητή ατόμων που εισέρχονται στο χώρο ή να έσπειρε με λόντζες το κεντρικό κομμάτι μπροστά από το DJ booth, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός όσων θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους, η αίσθηση ωστόσο πως η βραδιά σου θα κυλήσει σαν σε Greek chic διακοπές παραμένει δυνατή και αναλλοίωτη.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο έμπειρος σεφ Νίκος Σκλήρας, ο οποίος έχει καθιερώσει στο πέρασμα του χρόνου ένα μενού πολυσυλλεκτικής λογικής που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές διαθέσεις. Στα ορεκτικά, η φέτα σε παραδοσιακό φύλλο, μια γευστική προίκα από το μενού του πάλαι ποτέ αδελφού «Central», σε μια ωραία εκδοχή με σαρκώδη κρούστα, θυμαρίσιο μέλι και πιπεράτο τυρί, συγκατοικεί, για παράδειγμα, με πολλά και καλοφτιαγμένα ωμά, όπως το new style Wagyu beef τατάκι ή το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου με αβοκάντο, αλλά και τα πολύ καλά βουτυράτα χτένια με fregola sarda και φινόκιο.

Η συνέχεια φέρνει ωραία ζυμαρικά όπως τα φρέσκα ραβιόλι με παρμεζάνα, ρικότα και σος από πεκορίνο με τρούφα ή ένα σωστό ριζότο με τα θαλασσινά του σχεδόν ζωντανά, να υπογραμμίζουν τις πολύ καλές πρώτες ύλες που μπαίνουν στο μαγαζί. Αυτό φαίνεται στο ιδιαιτέρως πλούσιο sushi section του «Island», με πολλές σπέσιαλ προτάσεις, φαίνεται όμως και στα κύρια πιάτα, από το ολόφρεσκο αλανιάρικο λαβράκι με την απολαυστικά τραγανή πέτσα μέχρι το εξαίσιο Wagyu με υφές τοπιναμπούρ που προτείνεται με συνοδεία ελαφριάς μπεαρνέζ.

«Island» σταθερά στο θρόνο του - εικόνα 1

Η μπάρα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καββαδά, προτείνει signature cocktails που δένουν τα ελληνικά αποστάγματα και αρώματα με τις μοριακές τεχνικές, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με πολύ καλά επιδόρπια σαν τη δροσερή κρέμα λεμονιού και το πανάλαφρο caramel pudding που δεν θέλεις να τελειώσει.

Περισσότερες πληροφορίες

Island Athens Riviera

27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!