Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

Τα lunch menus συμφέρουν

Ανάμεσα στα γιορτινά ψώνια κάνουμε lunch break σε δημοφιλή εστιατόρια, τα ειδικά μεσημεριανά μενού των οποίων δίνουν νόστιμες και οικονομικά προσιτές λύσεις.

«Mono»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 1

Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου προτείνει μια σειρά από μενού τριών πιάτων με ένα ποτήρι κρασί από 1 έως 7 μ.μ., εκτός σαββατοκύριακου. Με € 24 έχεις κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες, σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι και παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο σε καμένη μαρέγκα. Στα € 29 διαλέγεις ανάμεσα σε άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια ή χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χταπόδι τεμπούρα, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο ή μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού με μαύρο ρύζι και μπανόφι ή μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο.

«Simul gastronomic situ»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 2

Δύο μενού προτείνει ο σεφ Νίκος Θωμάς, από 1 έως 6 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Στα € 30 έχουμε λάχανο σχάρας με κατσικίσιο γιαούρτι, φουντούκι, μήλο, ταλιατέλες με Bolognese άγριων μανιταριών, λαχανίδα, αβγοτάραχο και μπάρα σοκολάτας. Στα € 42 παντζαροσαλάτα με χαρούπι, κατσικίσιο τυρί με μαστίχα Χίου, καρύδια, σορμπέ μανταρίνι, καλαμάρι σχάρας με πουρέ μαϊντανόριζας, μπιζέλια, τσάτνεϊ από chorizo, γάλα καρύδας και κόλιαντρο, κροκέτα μοσχαρίσιας ουράς σε μπεσαμέλ \και κρέμα μελιτζάνας και μπανόφι.

«Βασίλαινας»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 3

Δύο μενού διαφορετικής κατεύθυνσης σερβίρονται από 1 μέχρι 5 μ.μ., καθημερινά πλην Κυριακής. Το ένα με € 25 περιλαμβάνει μεζέ-­καλωσόρισμα, πράσινη σαλάτα με ντοµατίνια, ρέβα, ραπανάκι και βινεγκρέτ λέμονγκρας, μοσχαρίσιο διάφραγμα σχάρας με βασιλομανίταρα, νιόκι, καπνιστό κρεμμύδι και γλυκό ημέρας. Το άλλο, στα € 27, βουτάει στη θάλασσα με ταραμοσαλάτα «Bασίλαινας» και αραβικές πίτες, καλαμάρι σχάρας μαζί με σαλάτα με μαυρομάτικα, μους καπνιστής τσακώνικης μελιτζάνας, μαρμελάδα ντομάτας και λουκάνικο Δράμας, λαβράκι σχάρας με σαλικόρνια, μαραθόριζα και κουνουπίδι σε βινεγκρέτ εστραγκόν και γλυκό ημέρας.

«Τηλέμαχος Athens»

Τα lunch menus συμφέρουν - εικόνα 4

Η έννοια του μεσημεριανού μενού εδώ είναι διευρυμένη, αφού το μενού των € 24 σερβίρεται Δευτέρα με Παρασκευή, από 1 μέχρι 8 μ.μ., και περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, μπιφτέκι από σιτεμένο βοδινό κρέας και γλυκό ημέρας. Το μενού των € 30 σερβίρεται επίσης καθημερινά, από τη 1 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, και περιλαμβάνει ταρτάρ και καρπάτσιο από premium μοσχαρίσιο φιλέτο Fassona Piemontese, σαλάτα με κρητικό παξιμάδι, κατίκι, φινόκιο, ντοµατίνια, ρόκα και ντρέσινγκ οξύμελου, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλυκό ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.