«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της πολύ κρύας βραδιάς που βρεθήκαμε στο λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο, δυο βήματα από την πλατεία Μαβίλη.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων

Μια αχνιστή και άψογη κακαβιά, με τα ψάρια και τα λαχανικά της μελωμένα και το ζωμό της ρευστό, αλλά όλο ουσία, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα εκείνης της (πολύ κρύας) βραδιάς που βρεθήκαμε στο «Ψαροχώρι». Το λευκοντυμένο ψαρο-εστιατόριο μπορεί να μη βρίσκεται πάνω σε κάποια θάλασσα (πέρα ίσως από τη… λαοθάλασσα της πλατείας Μαβίλη), ο Μάριος Τσαλάκος ωστόσο, επικεφαλής της ομάδας που το τρέχει και ευγενέστατος οικοδεσπότης, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι και μπορείς να δοκιμάσεις σε διάφορες εκδοχές.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 1

Η σφυρίδα πρασοσέλινο με αγκινάρα και καρότο είναι ένα ωραίο comfort πιάτο με τις αρετές του καλοφτιαγμένου μαγειρευτού και το ψάρι του αφρός, ενώ το ψάρι ημέρας (στη δική μας περίπτωση στείρα) που ψήνεται στο αλάτι και φλαμπάρεται μπροστά σου είναι σπεσιαλιτέ που αξίζει να βρει θέση στο τραπέζι.

«Ψαροχώρι»: Εις τον αφρό των Αμπελοκήπων - εικόνα 2

Μην προσπεράσετε τις σαλάτες (είναι και οι τρεις δροσερές και καλοφτιαγμένες) και βάλτε πλάι τους την πρωτότυπη και αρκούντως αψιά, χάρη στο λάιμ που περιέχει, μους αβοκάντο, αλλά και το καπνιστό σκουμπρί που αποζητά άφθονο λεμόνι και τσίπουρο για συνοδεία. Για το τέλος, δικό τους γρανιτένιο σορμπέ, γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και απαλή κρέμα, όπως και προφιτερόλ με ωραία σου και άγλυκη γέμιση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.