«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, δεν χρειάζεται συστάσεις.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία

Φιλική, μοντέρνα, χαλαρή, προσιτή και αυθεντικά ιταλική, η «La Pasteria» δεν χρειάζεται συστάσεις. Για μεσημεριανό shopping break, μετά το γραφείο, για παρεΐστικο ή οικογενειακό δείπνο, η «La Pasteria», που μας έμαθε την καθημερινή ποιοτική πλευρά της ιταλικής κουζίνας, μας περιμένει ανανεωμένη και φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον αγαπημένα καταστήματά της, ιδανικό για καλοκαιρινές εξόδους, είναι αυτό της Αγίας Παρασκευής. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν η πέτρα, τα ψηλά τραπέζια και οι αναπαυτικοί καναπέδες, δίνοντας έναν αέρα διακοπών.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 1

Aπολαμβάνουμε μοναδικά antipasti, όπως οι τραγανές μπρουσκέτες σε ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. με καπνιστή μελιτζάνα και κατσικίσιο τυρί) ή τα αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, που μας καλωσορίζουν στον γεμάτο χρώματα και αρώματα γευστικό πλανήτη της Ιταλίας. Για τη συνέχεια κάνουμε focus στις δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή φλωρεντινή Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, και βέβαια στις κλασικές πίτσες με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες για να τις απολαύσουμε με την παρέα μας. Να δοκιμάσουμε μια με τυρί μασκαρπόνε, φρέσκια ντομάτα και καπνιστό ζαμπόν ή τη νέα Strapazzata με μοτσαρέλα, ψητό μπέικον, αβγά χτυπημένα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά; Οι αυθεντικές συνταγές της «La Pasteria» με τα ζυμαρικά της επιλογής σας, από λινγκουίνι και φαρφάλε μέχρι σπαγκέτι ολικής άλεσης αλλά και χωρίς γλουτένη, έχουν επιλογές για όλους: αρωματική Pollo con Gremolata με φιλετάκια κοτόπουλου σε διάφανη σάλτσα λεμονιού, σκόρδο­ και πέστο μαϊντανού, σοφιστικέ Linguini con Bottagra, με τρίμμα αβγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, που σε στέλνει κατευθείαν στη Σαρδηνία, αλλά­ και μια ελαφριά Salmone με φρέσκο αλλά­ και καπνιστό σολομό, κολοκυθάκι, ελαφριά­ κρέμα, φρέσκια ντομάτα και άνηθο.

«La Pasteria» | Η δική μας Ιταλία - εικόνα 2

Δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας ή ψάρι, όπως ένα ζουμερό ιταλικό μπέργκερ με καπνιστή μοτσαρέλα και καραμελωμένα κρεμμύδια σε αφράτο ψωμί τσιαμπάτα, που συνοδεύεται από τραγανά νιόκι πατάτας, ή ένα άκρως καλοκαιρινό φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με σέσκουλα και σος από ελαιόλαδο, φρέσκο λεμόνι και ψητό σκόρδο. Για το τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα γλυκά της «La Pasteria» (το tiramisu είναι από τα καλύτερα της πόλης!).

Αγίου Ιωάννου 19, Αγία Παρασκευή, 2106085536, www.lapasteria.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.