«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο

Πολύ όμορφο το ολοκαίνουργιο spot με επίκεντρο το premium κρέας που έστησαν στο Γαλάτσι ο Τάσος Ντούμας και η ομάδα του, σε απόσταση αναπνοής από τις «Λεύκες».

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο

Πολύ όμορφο το ολοκαίνουργιο spot με επίκεντρο το premium κρέας που έστησαν στο Γαλάτσι ο Τάσος Ντούμας και η ομάδα του, σε απόσταση αναπνοής από τις «Λεύκες».

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 1

Πίσω από την επιβλητική ξύλινη πόρτα αποκαλύπτεται­ ένας μεγάλος χώρος με άπλετο φυσικό φως, κάθετους κήπους και μεγάλα φυτά σε κάθε γωνιά, τεράστια καλαμένια φωτιστικά, μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια και αναπαυτικά καθίσματα. Ακριβά υλικά και μια αίσθηση νεο-hippy που δεν ακολουθεί κανόνες, δημιουργώντας μια διάθεση εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια. Επίκεντρο του εστιατορίου η τεράστια, απαστράπτουσα ανοιχτή κουζίνα-υπερπαραγωγή με τον ξυλόφουρνο, τον τεράστιο μαύρο­ απορροφητήρα (που διασφαλίζει­ άψογο εξαερισμό) και μια ολόκληρη στρατιά μαγείρων σε πλήρη δράση πάνω από φλόγες, τηγάνια, μαρμίτες και σχάρες.

Ο κατάλογος δείχνει συμπάθεια στις μεσογειακές γεύσεις (της ευρωπαϊκής πλευράς) με αρκετά ριζότο και ζυμαρικά, πίτσες και πεϊνιρλί από τον ξυλόφουρνο, ορεκτικά και αρκετές σαλάτες. Το κυρίως παιχνίδι όμως γίνεται με τα κρεατικά και τη μεγάλη ποικιλία από σάλτσες και γαρνιτούρες που επιλέγεις από την ειδική λίστα του καταλόγου: από απλό ρύζι ατμού και πουρέ πατάτας μέχρι πουρέ καλαμπόκι αρωματισμένο με θυμάρι και ρατατούιγ λαχανικών και από σάλτσα ψητού με λεμονοπίπερο μέχρι σάλτσα κακάο-τσίλι, satay και chimichurri.

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε ιδανικά το δείπνο μας με buns με μοσχαρίσια μάγουλα και σαλατούλα­ μυρωδικών, ένα σύνολο όλο τρυφεράδα και αρώματα. Μας εντυπωσίασε το ευρηματικό topping της πίτσας με κολοκυθόσπορους, τυρί, ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Η λεπτή κρούστα επέτρεπε στις πολλές υφές να ξυπνούν τον ουρανίσκο και, αν ήταν λίγο καλύτερα ψημένη από κάτω, θα μιλούσαμε για ένα πολύ ξεχωριστό έδεσμα. Η σπαλομπριζόλα Limousin 33 ημερών ωρίμανσης ήρθε πολύ σωστά ψημένη, με τους χυμούς και τα βαθιά αρώματά της. Ενδιαφέρουσα ιδέα ο χοιρινός λαιμός σε μαρινάδα από καρπούς κακάο. Αν και δεν ανιχνεύσαμε το άρωμα του κακάο, το κρέας ήταν μαλακό και η γεύση κομψή.

Πιάτο­ ξεχωριστό το ραβιόλι με καβούρι. Μαστορική λεπτή ζύμη, ντελικάτη η σάρκα και η γεύση του φρέσκου καβουριού. Από τα επιδόρπια αγαπήσαμε το ανάλαφρο γαλακτομπούρεκο με λευκή σοκολάτα και παγωτό μανταρίνι: πολύ λεπτό και τραγανό το φύλλο, αέρινη η κρέμα, σπιρτόζικα τα αρώματα του παγωτού. Αν σας κάνει «κλικ» κάποιο από τα καλαίσθητα σκεύη σερβιρίσματος (ή μαγειρέματος), μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τη θολωτή «αγορά» που έχει διαμορφωθεί δίπλα στην κουζίνα. Ακόμη ένα πλεονέκτημα η lounge μουσική σε απόλυτα πολιτισμένη ένταση.

Bonus χασαπικής

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 3

Δίπλα στην κουζίνα, και σε περίοπτη θέση, βρίσκεται το «χασάπικο»: ψυγεία με premium ράτσες κρεατικών κυρίως εισαγωγής (Hererford, Limousin, Black Angus), φυσικής ωρίμανσης και πολλά μαριναρισμένα κομμάτια, αφού οι μαρινάδες είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία της μαγειρικής ταυτότητας του μενού, όπως και αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και εισαγόμενα. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις με τη βοήθεια του Τάσου Ντούμα και είτε δηλώνεις πώς θέλεις να σου το ψήσουν είτε το αγοράζεις για το σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.