Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 1

Το «Soleto» είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά­ της Γλυφάδας, σκέφτομαι χαζεύοντας τα φωτισμένα –σαν γιορτινά– δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο­ κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική­ ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται ανάμεσα στις δύο σάλες, το μεγάλο ατμοσφαιρικό Italian Room και το μινιμαλιστικά μοντέρνο Asian Room. Είναι ανοιχτό όλη μέρα, οπότε σίγουρα αξίζει να πας για πρωινό, καθώς το μενού στηρίζεται σε πεντανόστιμα βιολογικά αβγά που έρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου στις Σπέτσες, όπως και πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα του.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 2

Εκτός από τις στάνταρ σπεσιαλιτέ του μεγάλου (είναι η αλήθεια) καταλόγου, υπάρχουν πάντα πιά­τα ημέρας. Από αυτήν την κατηγορία ξεχώρισα το φανταστικό, πρωτότυπο συνδυασμό θαλασσινών χτενιών με φουαγκρά με μια εξαιρετική σάλτσα φουλ στο umami, φτιαγμένη από μέλι, βαλσαμικό ξίδι και ντεμιγκλάς – είναι από τις σήμα κατατεθέν δημιουργίες του Ντουνέτα, οπότε τιμήστε τη δεόντως όταν τη βρείτε. Στα σούπερ πιάτα κι εκείνο το ταρτάρ βασιλικού καβουριού, συντονισμένο άψογα με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πικάντικο γουακαμόλε. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και άλλες νηστίσιμες προτάσεις, όπως τα γλυκά φρέσκα καλαμάρια Σπετσών στη σχάρα με ωραία φάβα και φινόκιο, οι θεαματικές μαύρες ταλιατέλες σε σάλτσα μπισκ, με καραβίδες και ζουμερά όστρακα, τα σπαγκέτι aglio olio με καλαμαράκι (που προσωπικά θα τα προτιμούσα πιο πικάντικα) και, φυσικά, το φιλέτο βελούδινου ελληνικού κιτρινόπτερου τόνου με βινεγκρέτ λεμονιού και τρίχρωμη κινόα.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 3

Στα ζυμαρικά, τώρα, ξεχώρισα από τα homemade ραβιόλια εκείνα που γεμίζονται με σπανάκι και ανθότυρο και η γευστικότατη σάλτσα τους έχει το «χρώμα» ζωμού παρμεζάνας με φασκόμηλο. Η ταλιάτα του αμερικάνικου flap steak από Black Angus είναι αξιόλογη, με ωραία σάλτσα κρασιού Porto και διακριτικό άρωμα από λάδι λευκής τρούφας. Μη χάσετε τις πίτσες με τη λεπτή και τραγανή ζύμη, ούτε τα επιτυχημένα σούσι, από τα οποία δοκίμασα τα crazy spicy crab roll και το shrimp tempura με σολομό.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.