Value for money Ψαρομεζέδες

Όταν το μαγαζί άνοιξε πριν δύο χρόνια στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, την οδό Μακρυγιάννη, έκανε γκελ με τη μία, αναρτώντας απ’ έξω ένα κατάλογο ύψους 1 μ. με τις λίαν συμφερτικές του τιμές.

Value for money Ψαρομεζέδες

Όταν το μαγαζί άνοιξε πριν δύο χρόνια στον κεντρικό δρόμο του Μοσχάτου, την οδό Μακρυγιάννη, έκανε γκελ με τη μία, αναρτώντας απ’ έξω ένα κατάλογο ύψους 1 μ. με τις λίαν συμφερτικές του τιμές.

Value for money Ψαρομεζέδες - εικόνα 1

Το ρεπερτόριο του μαγαζιού δεν σνομπάριζε τα κατεψυγμένα ψαράκια (και καλαμαράκια, γαρίδες και τα συναφή) που τα έβαζε δίπλα δίπλα στα ολόφρεσκα μικρόψαρα -μαρίδα, γαύρο, κουτσουμούρα, σαρδέλα, προσφυγάκια, αθερίνα ό, τι έβρισκε στην αγορά, αλλά και μύδια και γαριδάκι. Το καλό στεγνό τηγάνι, η ωραία σχάρα, τα χειροποίητα ορεκτικά –μαρινάτος γαύρος, κολοκυθοκεφτέδες αρωματικοί με τραγανή κρούστα, φάβα που την αισθάνεσαι στο δόντι, μια σκορδαλιά για τολμηρούς ουρανίσκους και ένα τζατζίκι της ίδιας λογικής έφεραν τάχιστα τους γείτονες στη σάλα με το απλοϊκό ντεκόρ και γρήγορα δεν έβρισκες που να καθίσεις ακόμα και τις καθημερινές. Το μαγαζί ανταποκρίθηκε στην ζήτησε και μεταφέρθηκε το καλοκαίρι σε μεγαλύτερο χώρο ένα τετράγωνο παραπάνω, εκσυγχρόνισε τη σάλα του, και καθίζει πια στα τραπέζια του και πελάτες από πιο μακριά που έρχονται γιατί ξέρουν πως εδώ θα βρούνε έντιμη, καλοφτιαγμένη ψαροφαγία.

Value for money Ψαρομεζέδες - εικόνα 2

Ο νεαρός Κώστας Ντούζος είναι ευγενέστατος και σου λέει αμέσως πως τούτο είναι φρέσκο και τούτο είναι κατεψυγμένο για να διαλέξεις, ο πατέρας Ντούζος στην κουζίνα είναι αφοσιωμένος, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, το σέρβις πολύ πρόθυμο και ευγενικό. Ένα απλό, και απολύτως value for money συνοικιακό μαγαζί, όπου θα σε προσέξουν είτε έλθεις για ένα αργόσυρτο μεσημεριάτικο ουζάκι είτε για ένα βραδινό πλήρες γεύμα και απ΄ όπου θα φύγεις ευχαριστημένος ξέροντας πως ό, τι πλήρωσες το πήρες και με το παραπάνω. Α, και η ψαρόσουπα είναι βάλσαμο.

Στρ. Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο, 215 551 3316.

Περισσότερες πληροφορίες

Psaromezedes

Μακρυγιάννη 52 & Λ. Κατσώνη, Μοσχάτο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.