Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Εκτός από το να καθίσεις για θαλασσινό μεζέ, σ' αυτό το καινούργιο μικρό τσιπουράδικο του κέντρου μπορείς να πάρεις στο χέρι γαύρο, αθερίνα, γαριδάκι…

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Ο παππούς του Ζήση Παπαζήση, Ζήσης και αυτός, είχε τσιπουράδικο στα Παλαιά του Βόλου. Έπειτα από αρκετά χρόνια, εκείνος αποφάσισε να προσθέσει τα δικά του κεφάλαια στο οικογενειακό στόρι τσιπουροκατάνυξης εμφανίζοντας το νέο concept σε ένα μικρό χώρο απέναντι από τα υφασματάδικα της Αθηναΐδος, όχι πολύ μακριά από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» μπορείς να διαλέξεις τσίπουρο ή ούζο και να βάλεις δίπλα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι, μια φακοσαλάτα με τραγανές φακές, ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (λίγο άτονη σε γεύση­ η ίδια η φάβα πάντως), ψωμωμένα μύδια, αχνιστά σε κρασί με λίγο σκόρδο, παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, μαστιχωτό ψητό χταπόδι και άλλα πολλά.

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι - εικόνα 1

Μπορείς όμως και να πάρεις τη δόση σου to go. Τα χωνάκια που κρέμονται σαν γιρλάντα έξω από το μαγαζί κι εναλλάσσονται με τα γλομπάκια στο ταβάνι δεν είναι μόνο ντεκόρ. Το ψιλό ψαράκι και αρκετά θαλασσινά έρχονται και στο χέρι (το κάθε χωνάκι κοστίζει € 3,90). Το παρακάνουν λίγο με το κουρκούτι στα strips μπακαλιάρου, που είναι κροκέτες στην ουσία, τόσο όμως το τραγανό γαριδάκι με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish (εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις σος ταρτάρ ή λαδολέμονο) όσο και ο ελαφρο-αλευρωμένος τηγανητός γαύρος είναι ωραία σνακ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στην ευέλικτη λογική­ του streetfood, το θαλασσινό χωνάκι συνδέεται κι εκείνο­ με το παρελθόν: στον βολιώτικο πρόγονο του «Ζήση» πολλές φορές γνωστοί τύλιγαν ψαράκια στη λαδόκολλα φεύγοντας για το σπίτι. (Αθηναΐδος 3, κέντρο, 2103211152)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι

Αθηναΐδος 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.