Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Είναι ίδιας ιδιοκτησίας με το «Δυόσμο» στη Φρεαττύδα, που εστιάζει στις πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, έχει όμως το δικό της στιλ. Η «Ατραξιόν», που έκανε μόλις πρεμιέρα στη Δραπετσώνα (στο χώρο που νωρίτερα βρισκόταν το εστιατόριο «Αναδρομή»), από τον εξωτερικό της χώρο, ο οποίος είναι σπαρμένος με γαλάζιες μεταλλικές καρέκλες, χαζεύει τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Το καινούργιο, λιτοδιακοσμημένο «μεζετζίδικο», που βρίσκεται κοντά στην Πύλη 1, κινείται στον άξονα του ούζου και του τσίπουρου, και το ανατολίτικο πνεύμα είναι εμφανές σε αρκετούς από τους μεζέδες του καταλόγου. Ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσεις χαϊντάρι, που είναι μια παραλλαγή του τζατζικιού με καρότο, καραμανλίδικα πιτάκια με σουτζούκι, τηγανητό τουρλού και ρεβιθοκιοφτέδες, κασέρι σαγανάκι με πιπερόμελο, μπαμπάτσικους κεφτέδες, αλλά και συκώτι και μοσχαρίσια γλώσσα με καυτερή σάλτσα. Μπορείς βέβαια να ακολουθήσεις και θαλασσινή ρότα, με μπακαλιάρο με μαύρη σκορδαλιά, κοντοσούβλι καλαμάρι ή γόπες σαβόρο. Περισσότερα μόλις το επισκεφτούμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Ατραξιόν

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.