Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, στην είσοδο της απαστράπτουσας Στοάς Σπυρομήλιου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία και μόνο με το όνομά του –ο καφές ήταν το αγαπημένο ρόφημα του πάπα Κλημέντιου του 8ου, που ευλόγησε τους κόκκους του–, προσφέροντας υπέροχο espresso και cappuccino.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 1

Αγαπημένο στέκι της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής Αθήνας, των καλοντυμένων και των σοφιστικέ, μας δίνει εξωστρεφές και ατμοσφαιρικό ραντεβού από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα με μια βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά που κόβονται μπροστά σου, panini με ό,τι καλούδια θέλεις και φοβερά γλυκά (εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα) ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα με σαλάτα caprese ή Caesar’s, ένα cheeseburger ή μια pizza italiana originale.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 2

New entry το prix fixe μενού από τις 12 μ. και μετά, με ατομική σαλάτα, επιλογή από pizza margherita ή pasta Napolitanα και σπιτική pannacotta στα € 14.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 3

Αυτονόητο το χάζι από τις αναπαυτικές εξωτερικές πολυθρόνες του, στρατηγικά τοποθετημένες εντός κι εκτός στοάς, και αγαπημένη συνήθεια ένας δεύτερος καφές για το δρόμο.

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 2103219340

Περισσότερες πληροφορίες

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.