Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις... οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 1

Για την ακρίβεια αυτό που σερβίρεται στη μικρή, κουκλίστικη αυλή του «Βυρίνη» είναι... δωδεκατιανό, αφού ξεκινάει στις δώδεκα το μεσημέρι. Στη μίνι κάρτα του σε περιμένει μια δόση ιστορίας – έχει μπόλικη η παλιά ταβέρνα του Παγκρατίου, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, και δη του Κωνσταντίνου Βυρίνη– και τρεις προτάσεις για αβγόφιλους: ένας συμπαθέστατος καγιανάς με μπόλικο κρεμμύδι, πιπεριές και αραβικές πιτούλες, μια τηνιακή φρουτάλια με λουκάνικο και πατάτα πασπαλισμένη με άνηθο και μια πληθωρική στραπατσάδα με απάκι, ξινομυζήθρα, ντομάτα και κρεμμύδι.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 2

Μπορείς να αράξεις με το laptop και να δουλέψεις… al fresco ή να επιλέξεις το δρόμο του dolce far niente και να χαρείς την καλοκαιρινή μποεμία. Δεν θα ήταν άσχημο, πάντως, να ανοίγει λίγο νωρίτερα. Την ώρα που ξεκινάει είναι σχετικά αργά για πρωινό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργάσιμες μέρες. Από την άλλη, με την κουζίνα να έχει πάρεις μπρος για το μεσημεριανό, σε δελεάζει να βάλεις δίπλα τους κι ένα-δύο πιάτα από τον κλασικό του κατάλογο, όπως μια παρτίδα κεφτεδάκια ή εκείνους τους γνωστούς ντολμάδες σήμα-κατατεθέν.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυρίνης

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.