Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 1

Έχει μαγειρέψει kobe beef με αγκινάρες. Έχει φτιάξει ραβιόλι αρνιού με κρητικά τυριά, θυμάρι και γλυκάδια. Τον Γιώργο Στυλιανουδάκη τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνδέσει με μια δημιουργική ελληνική –πολλές φορές βαμμένη με κρητικά χρώματα– κουζίνα. Τώρα όμως θα δούμε και μια multi-culti πλευρά του. Ο σεφ, που αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο βραβευμένο ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κοσμοπολίτικο «Kensho» στη Μύκονο, κι ο οποίος υπογράφει και το μενού του επίσης βραβευμένου ρεθυμνιώτικου «Avli», ανέλαβε πρόσφατα την γευστική επιμέλεια του «Mayor».

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 2

Στο σύγχρονο café-bar-restaurant με την μασίφ μπάρα και το δροσερό αίθριο ήδη κυκλοφορούν πιάτα του ανανεωμένου μενού, που ακολουθούν την comfort λογική ενός ολοήμερης λειτουργίας χώρου: ανάμεσά τους θα βρείτε, λόγου χάρη, πέστροφα σεβίτσε με σορμπέ αβοκάντο, φρέσκο χταπόδι με baby πατάτες και τσορίθο, ντολμαδάκια θαλασσινών, αλλά και κοτολέτες pata negra με σάλτσα ανανά ή ένα φιλέτο Black Angus με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ, φουαγκρά και σάλτσα Μαδέρα. Ανάλογα διεθνές σε αντίληψη είναι και το μενού του brunch, όπου θα συναντήσετε από pancake με σιρόπι σφενδάμου, ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αβγά και burger, μέχρι ένα πρωινό… burrito με ομελέτα, τσένταρ, αβοκάντο και πιπεριά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.