Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, εγκαινιάζοντας, στις 5/1, μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζεται στις 5/1.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί» - εικόνα 1

Μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες ξεκινά στο εστιατόριο «2 Μαζί» στην Πλάκα την Πέμπτη 5/1. Πρώτος guest στην κουζίνα του Χάρη Νικολούζου είναι ο Μίλτος Αρμένης, τον οποίο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον βρίσκαμε στον «Ερημίτη» στους Παξούς (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2016) και τώρα ξεκινά μια συνεργασία με το boutique hotel «Delfino Blu» στην Κέρκυρα. Με οικοδεσπότη και καλεσμένο Κερκυραίους το ειδικό μενού-αφιέρωμα, το οποίο κοστίζει € 45 το άτομο, είναι αναμενόμενα, κερκυρο-εμπνευσμένο. Στη γευστική αλληλουχία της βραδιάς, που συνθέτουν από κοινού οι δύο σεφ, στην αθηναϊκή ανάμεσα στο μυλοκόπι και τη μαγιονέζα τρυπώνει κουμκουάτ κι ακολουθούν τσιγαρέλι με καλαμάρι, νούμπουλο, χόρτα και κοκκινοπίπερο, μπιάνκο σε dumpling με ζεστό αβγολέμονο και παστιτσάδα με μοσχαρίσια γλώσσα. Γλυκό φινάλε γράφουν συκομαΐδα με μπαχαρικά, πέτσα γάλακτος και παγωτό φογάτσα –το μοσχοβολιστό, βενετσιάνικης καταγωγής τσουρέκι της Κέρκυρας– και υγρό λουκούμι με σπετσερικά.

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.