Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια

Μια κατσαρόλα που κοχλάζει είναι συναίσθημα, είναι ζεστασιά, είναι μνήμη... Σάλτσες και ζουμάκια λειτουργούν σαν παρηγορητική εστία και είναι ό,τι πρέπει για το χειμώνα: το δικό μας comfort food.

«Καλωσόρισμα του Αντώνη»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 1

Και ο Αντώνης Ρούσσος επιμένει παραδοσιακά στη ζεστή σάλα της Κηφισιάς. Εκείνο το κατσίκι που σιγομαγειρεύεται με Vinsanto και φρέσκια ντομάτα, κι έρχεται με χοντρά μακαρόνια βρασμένα στη σάλτσα του, είναι πάντοτε σήμα κατατεθέν της κουζίνας, δοκιμάστε όμως και το χουνκιάρ μπεγεντί, και το πολύ ωραίο μοσχαράκι γιουβέτσι.

«Προκομένες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 2

Το σύγχρονο σε στιλ μαγέρικο του Θάνου Βλαχόπουλου στη Γλυφάδα την αγαπά την παράδοση^ η βιτρίνα με τα μαγειρευτά επικοινωνεί άμεσα τις διαθέσεις της κουζίνας. Λίγο αργότερα φτάνουν στο τραπέζι φασολάδα, λαχανοντολμάδες –ο σεφ τους σερβίρει με ένα «άλλο», πραγματικά ανάλαφρο αβγολέμονο–, τρυφερό χοιρινό πρασοσέλινο και κλασικό αρνί λεμονάτο κατσαρόλας.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 3

Είναι πιο μοντέρνα η κουζίνα τους, αλλά το ζεστό feeling το έχει 100%. Αυτό τον καιρό στο Παλαιό Φάληρο φτιάχνουν κουνέλι σβησμένο με ρακή, αρωματισμένο με σχίνα, κεδροκούκουτσα και πουρέ καρότου, που μαζί με κοτσανάκια από σέλινο σχηματίζει δύο καρότα στο πιάτο και μοιάζει με νόστιμη ζωγραφιά. Μη χάσετε και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα, τα οποία μαρινάρονται σε Αγιωργίτικο: η σάλτσα τους είναι σκούρα σαν σοκολάτα.

«Βλάσσης»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 4

Είτε μεσημέρι πας είτε βράδυ, το εστιατόριο των Ιλισίων θα σε περιμένει με μια δόση θαλπωρής αλά ελληνικά, χωρίς βαρύγδουπα ονόματα κι εξεζητημένους τρόπους παρασκευής: αχνιστή κοτόσουπα αβγολέμονο, λαχανόρυζο ή σελινόριζα αλά πολίτα με τα καροτάκια της, κάποιο λαδερό, σοφρίτο με πουρέ πατάτας, εύγευστο χουνκιάρ μπεγεντί με κομματάκια γραβιέρας...

«Το Βραστό»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 5

Το ίδιο το μοσχάρι σούπα, μαλακό, αλλά χωρίς να λιώνει, με πεντανόστιμο ζωμό, είναι πιάτο στοργικό – δεν του δίνει τυχαία το όνομά του, έχει... θεσμική διάσταση. Στο καλοστημένο μαγαζί του Χαλανδρίου με την πολυετή ιστορία το μενού ποντάρει και στη σχάρα, όμως στα πιάτα ημέρας, όπως το γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι και μανέστρα, η κατσαρόλα βάζει συχνά πυκνά το χεράκι της.

«Αρκαδία»

Συμφωνίες κατσαρόλας σε 6 εστιατόρια - εικόνα 6

Στα τραπέζια αυτού του εστιατορίου στη Μακρυγιάννη, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, μπλέκονται όλον το χρόνο Έλληνες και ξένοι. Το ρεπερτόριο είναι αρκετά ευρύ, αλλά η παράδοση κρατάει το κομμάτι της με κοτόσουπα με τραχανά και τριμμένη φέτα, λαχανοντολμάδες αβγολέμονο και κόκορα κρασάτο με φρέσκια ντομάτα, χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα –τι άλλο;– Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Προκομένες

Άλσους 7, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.