«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και το γιορτάζει.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι

Είκοσι χρόνια ηχηρής παρουσίας μετράει το «The Sushi Bar» στη γαστρονομική αθηναϊκή σκηνή και όπως το 1996 βρέθηκε στην πρωτοπορία και μύησε τους Αθηναίους στον κόσμο του σούσι, έτσι και τώρα γιορτάζει τις δύο jap δεκαετίες του συστήνοντας πρώτο στο ελληνικό κοινό το sushi burger. Το νέο trend, που έχει γίνει… viral παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο, μεταφέρθηκε στο Σίδνεϊ και στο Λονδίνο και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (όπως είναι φυσικό), από την πρώτη ελληνική αλυσίδα που ειδικεύτηκε αποκλειστικά στο sushi.

«The Sushi Bar»: Οι πρωτοπόροι του σούσι - εικόνα 1

Tα sushi burgers, λοιπόν, φτιάχνουν δύο παχουλά δισκάκια από ρύζι αντί για ψωμάκι και ανάμεσά τους βάζουν τόνο και σολομό σε παραλλαγές, sashimi, teriyaki, tartar ή sheared, μαζί με στρώσεις από φύκια nori και wakame, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου, ανανά, αβοκάντο και άλλα φρέσκα λαχανικά συν απαλές και πικάντικες σος, ενώ υπάρχει ακόμα και veggie εκδοχή με γλυκιά ομελέτα! Έξι δια­φορετικά sushi burgers κυκλοφορούν στα τρία «Sushi Bar» σε μίνι ή σε κανονικό μέγεθος, δίπλα στα εξαιρετικά nigiri και sashimi αλλά και στα tartar και στα ceviche –τέλειο το Yioki Shiro, φιλέτο τσιπούρας με τσίλι και μαϊντανό. Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι ξεκινούν δυναμικά την τρίτη δεκαετία τους στην εμπροσθοφυλακή της Jap fusion τάσης και πετυχαίνουν κέντρο.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γ. Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 / www.thesushibar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Sushi Bar (the)

Γεωργίου Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sushi Bar (the)

Άτλαντος 1, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.