Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα

Η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών έρχεται με μουσικές, ασπρόμαυρο μακιγιάζ, ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα, pan de muertos και τεκίλες.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 1

Εκτός από φαγητό, ποτό και μουσικές έχει και μια ιδιαίτερη πνευματικότητα η μεξικάνικη Ημέρα των νεκρών. Δεν ξέρω, εγώ το βλέπω σαν μια πολύ υγιή συνειδητοποίηση/αποδοχή. Εγγεγραμμένη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, είναι μια γιορτή που θυμάται και τιμά τα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν, αναγνωρίζοντας το θάνατο σαν ένα μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Εορτασμοί της Dia de los muertos γίνονται σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ε, φτάνουν μέχρι εδώ.

Dia de los muertos στην Αθήνα - εικόνα 2
O Mεξικάνος

Στο «Μεξικάνο» η γιορτή κρατάει από την Παρασκευή 30/10 μέχρι την Δευτέρα 2/11. Τις μέρες αυτές, από τις 7 μ.μ. το εστιατόριο του Victor Mayo σας περιμένει και στις δύο έδρες του, στο Γουδή και στο Γκάζι, με ζωντανή μουσική, pan de muertos (παραδοσιακό γλυκό ψωμί) και ζεστή μεξικάνικη σοκολάτα. Κι αν είστε τολμηροί, μπορείτε να βάψετε το πρόσωπό σας και να μπείτε στο κλίμα.

Τα «Αmigos» (στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη), λίγο πριν γιορτάσουν τα εικοστά τους γενέθλια, γιορτάζουν για ένα διήμερο, στις 4 και 5/11, την Ημέρα των Νεκρών, με μεξικάνικες γεύσεις, δροσιστικά κοκτέιλ, γιορταστικό μακιγιάζ και χαρούμενες μουσικές.

Κι αν προτιμάτε κάτι πιο μπαρίστικο, η χαρούμενη Dia de los muertes το Σάββατο επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά και στο «Dos Agaves» στην Αβραμιώτου με τεκίλες, κοκτέιλ με τεκίλες, μουσικές από τον Δημήτρη Παπαχρηστόπουλο και χορούς. Α, και δωρεάν make up.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Μεξικάνος

Ευδήλου 15, Ζωγράφου
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.