6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις: τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας

Εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσεγμένες μαγειρικές τεχνικές, ευφάνταστες συνθέσεις^ τα πάντα συνωμοτούν για απίθανες θαλασσινές σπεσιαλιτέ και απολαύσεις.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 1

Αστακός a la minute στο «F+W»
Ψήνουν μπροστά σου την ουρά και τη δαγκάνα του αστακού, περιχύνοντάς τα με ένα κονσομέ από λάδι αστακού, μαζί με δροσιστική, πιπεράτη ρέβα και γιαπωνέζικο shiso. O Ολιβιέ Καμπανά κεντάει με αυτόν το νεολογισμό-βόμβα umami.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 2

Σολομός και χέλι στο «Milos Estiatorio»
Τα έχετε φάει και αλλού, αλλά τα καλούδια του Έξαρχου που φέρνει το «Milos» από τη Θράκη απλώς δεν παίζονται. Απίθανα μελωμένος κι ελαφοκαπνισμένος σολομός κι ένα πλούσιο βουτυράτο χέλι ζημιά.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 3

Χταποδάκι λιαστό στα «Γιουβετσάκια» της Γλυφάδας
Το τρώμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά έτσι όπως το περιποιείται ο κ. Χάρης Τζίτζης σπανίως το βρίσκεις. Είναι κυριολεκτικά μελωμένο, γλυκοφάγωτο και μερακλίδικο, χωρίς να χάνει όμως το τσαγανό του.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 4

Καραβίδα ταρτάρ στον «Παπαϊωάννου»
Είναι απίθανη η γλύκα της σάρκας της και το κοντράστ με τα αβγά της, που κριτσανίζουν σαν ωραίο χαβιάρι. Είναι από τα ωραιότερα πράγματα που φέρνει ο Γιώργος Παπαϊωάννου, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία των υλικών.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 5

Χταπόδι ψητό στο «Ούζομπαρ»
Τέτοιο μερακλαντάν χταπόδι δεν έχω ξαναφάει. Φρέσκο, εκ Καλύμνου, χτυπημένο όπως πρέπει και ουχί παραγουλιασμένο, ζουμερό σαν τον αφρό της θάλασσας αλλά και σέρτικο έτσι όπως ψήνεται τέλεια στη σχάρα.

6 γκουρμέ θαλασσινά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε στα εστιατόρια της Αθήνας - εικόνα 6

Ανεμώνες στον «Κόλλια»
Οι ανεμώνες της θάλασσας μοιάζουν με φαντεζί λουλούδια, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι φυτά, αλλά ανθόζωα. Έτσι όπως τις ελαφροτηγανίζει ο Κόλλιας, πάντως, είναι νοστιμότατες και μοιάζουν με αφράτο μυαλό με θαλασσινό άρωμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιουβετσάκια

Ιθώμης 20 & Μορέως, Άνω Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.