6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια (και σε ένα μπαρ).

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς

Βασικό στοιχείο της παγκόσμιας διατροφής, εύπλαστο, ευπροσάρμοστο, πολυπολιτισμικό, το ρύζι πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει σε τόσο πολλά φαγητά, που είναι δύσκολο να διαλέξεις τα αγαπημένα σου. Εμείς πάντως θα σου λέγαμε να το δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια.

6 πιάτα + 1 κοκτέιλ που βλέπουν το ρύζι αλλιώς - εικόνα 1

Ριζότο σαν χωριάτικη
Το φτιάχνει ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης στο «Chefi the Restaurant» στο Χαλάνδρι al dente, με μπόλικη σάλτσα. Είναι νόστιμο κι εκφραστικό, με τη μνήμη της σαλάτας εντυπωμένη στο DNA του.

Ρύζι με κόκκινο φανάρι
Είναι ατμού, σερβιρισμένο με πολύ ψιλοκομμένο, τρυφερό χοιρινό, πολύ αρωματικό (τούρμπο στα five spices). Θα το δοκι­μάσετε στο «Attic Moon» της οδού Ξενοφώντος στο Σύνταγμα.

Ριζότο σαν γεμιστά
Ελληνικό –ελληνικότατο– και αυτό, καλοκαιρινή έμπνευση του Ρενάτο Μεκόλι στον «Βασίλαινα» στον Πειραιά. Με ντομάτα κονφί, ψητά κολοκυθάκια και φέτα και μια σάλτσα από πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκυθάκι με δυόσμο και ρίγανη.

Και σε επιδόρπιο
Στο «The Grocery» στην οδό Σκουφά το απολαυστικό ρυζόγαλο, σερβιρισμένο με παγωτό κανέλα, είναι από τα πιο ωραία γλυκά που θα συναντήσεις στο μενού με την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ριζότο a la japonais
Συνδυάζει μανιτάρια πορτσίνι και miso butter, θα το πετύχεις στο «Island» στη Βάρκιζα και είναι μία από τις συνταγές του Νίκου Σκλήρα την οποία χαιρόμαστε που ξαναβρίσκουμε και αυτό το καλοκαίρι.

Ρύζι rolling
Maki-ντολμαδάκι με γέμιση ντομάτας προτείνει ο Γκίκας Ξενάκης στο «Aleria» στο Μεταξουργείο: παίζει ρόλο συνοδού για ένα πολύ ωραία ψημένο μυλοκόπι πάνω σε ντελικάτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Ρύζι στο ποτήρι
Ή αλλιώς Wanna be Sake, ένα πολύ ιδιαίτερο κοκτέιλ που πέτυχα στο «Gin Joint». Grappa αρωματισμένη με basmati, Chartreuse, φυσικός χυμός lime, wasabi (μην τρομάζετε, δεν ακούγεται πολύ) και τζίντζερ, σε ένα ένα ποτήρι με γιρλάντα από αγγουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Island Athens Riviera

27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.