Τα Παιδιά των Άλλων

2

Ένα δραματικά κοινότοπο γυναικείο πορτρέτο και μια κινηματογραφικά χλιαρή περιγραφή μιας πολυδιάστατης και περίπλοκης ψυχολογικής κατάστασης.

Ta pedia ton allon

Η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι ("Grand Central", "Πλανητάριο") έφτασε ως το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας με ένα δράμα το οποίο ξεκινάει από δικές της εμπειρίες για να περιγράψει μια γυναίκα σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων: τη Ρασέλ, μια χωρισμένη καθηγήτρια αγγλικών η οποία μοιάζει να ζει μια τακτοποιημένη ζωή. Μέχρι που ερωτεύεται τον εν διαστάσει Αλί, πατέρα της τετράχρονης Λεΐλά. Η Ρασέλ αναπτύσσει μαζί του μια ισορροπημένη σχέση, ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά και με τη Λεϊλά, αλλά η επιθυμία για ένα δικό της παιδί διαρκώς δυναμώνει.


Τίποτα δεν ενοχλεί και τίποτα δεν συναρπάζει σ’ αυτό το δραματικά κοινότοπο γυναικείο πορτρέτο και την κινηματογραφικά χλιαρή περιγραφή μιας πολυδιάστατης και περίπλοκης ψυχολογικής κατάστασης. Η Βιρζινί Εφιρά παλεύει γενναία να φιλοτεχνήσει έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα, σε αντίθεση με τους Ροσντί Ζεμ και Κιάρα Μαστρογιάνι, που χάνονται μέσα σε μπανάλ ρόλους, με τη Ζλοτόφσκι να φοβάται να μπήξει βαθιά τα νύχια σε πραγματικά επώδυνα συναισθήματα – ή να προχωρήσει μακρύτερα από μερικά συγκαταβατικά και παρηγορητικά συμπεράσματα.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Παιδιά των Άλλων

Les Enfants des Autres
2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Η Ρασέλ είναι μια χωρισμένη καθηγήτρια αγγλικών, η οποία ερωτεύεται τον Αλί, πατέρα της τετράχρονης Λεΐλά, με τη μητέρα της οποίας βρίσκεται σε διάσταση. Η Ρασέλ αναπτύσσει μαζί του μια ισορροπημένη σχέση και τα πηγαίνει πολύ καλά με τη Λεϊλά, αλλά η επιθυμία για ένα δικό της παιδί διαρκώς δυναμώνει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.

Κενά Αέρος

Διάφορες ελάχιστα αστείες και σεναριακά ανοργάνωτες ιδέες προσπαθούν ματαίως να συνθέσουν μια κωμική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι II

Μία από τις πλέον κακοφτιαγμένες ταινίες τρόμου των τελευταίων χρόνων επανέρχεται σαφώς πιο καλλωπισμένη, αλλά εξίσου, αν όχι περισσότερο, ασυνάρτητη.

Μέντιουμ

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, η οποία ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Φουριόζα και το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι"

Το πρίκουελ του τελευταίου "Mad Max" και μια γαλλική σάτιρα τρόμου ανέβασαν την αδρεναλίνη στην Κρουαζέτ, ενώ τρεις αμφιλεγόμενες βιογραφίες προκάλεσαν πολιτικές και σινεφίλ αντιπαραθέσεις.