Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

1,5

Με ένα σενάριο στα χέρια που χειραγωγεί χαρακτήρες και συναισθήματα, η Μαριόν Κοτιγιάρ μάταια πασχίζει να δώσει βάθος στις απλοϊκές ιδέες της πρωτοεμφανιζόμενης Βανεσά Φιλό πάνω στην εξάρτηση, τη μοναξιά και τον (πολλαπλό) κοινωνικό ρόλο της σύγχρονης γυναίκας.

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Ρόλος γραμμένος για ερμηνευτικό ρεσιτάλ, αυτός της αλκοολικής Μαρλέν, η οποία καταστρέφει τον καινούργιο γάμο της προτού καν ολοκληρωθεί η πρώτη του νύχτα, στην πραγματικότητα έχει πολύ νατουραλίστικο εφέ κι ελάχιστο δραματικό ψαχνό. Μέχρις ενός σημείου όμως οι σπουδαίες δυνατότητες της Μαριόν Κοτιγιάρ μας κρατούν κοντά στον αγώνα που δίνει η παρορμητική και ψυχολογικά άστατη ηρωίδα της να ζήσει τη ζωή της και να μεγαλώσει μόνη της την οκτάχρονη Ελί, η οποία αναζητά το δικό της τρόπο να επανενωθεί με τη «χαμένη» μητέρα της.

Οι απέλπιδες προσπάθειες των δύο γυναικών ψελλίζουν μερικά ενδια­φέροντα πράγματα πάνω στην εξάρτηση, τη μοναξιά και τον (πολλαπλό) κοινωνικό ρόλο του φύλου. Ωστόσο, φυτεμένες σε ένα σενάριο που χειραγωγεί χαρακτήρες και συναισθήματα, γρήγορα παίρνουν συνθηματική διάσταση, αφού η πρωτοεμφανιζόμενη Βανεσά Φιλό κάνει τα πάντα προφανή, απλοϊκά κι ευκολοχώνευτα. Ολοφάνερα ανασφαλής να εμπιστευτεί την πιο εύστοχη, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της, καταφεύγει στην υπερβολή και χαραμίζει τη «βρόμικη» αθωότητα που προσδίδει η Κοτιγιάρ σε έναν ισχνό, διάφανο ρόλο.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Gueule d' Ange / Angel Face
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Βανεσά Φιλό

Η αλκοολική Μαρλέν μεγαλώνει μόνη της την οκτάχρονη Ελί. Παρορμητική και ψυχολογικά άστατη συχνά παραμελεί την κόρη της, η οποία αναζητά τρόπο να επανενωθεί με τη «χαμένη» μητέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.