Barbara

2,5

Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας (Ζαν Μπαλιμπάρ) για μια παθιασμένη, αλλά υπερβολικά εσωστρεφή μετα-βιογραφία.

Barbara

Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας (Ζαν Μπαλιμπάρ) για μια παθιασμένη, αλλά υπερβολικά εσωστρεφή μετα-βιογραφία.

Barbara - εικόνα 1

Προσπαθώντας να αποφύγει τις αρτηριοσκληρωτικές παγίδες που κρύβουν οι ακαδημαϊκές σινε-βιογραφίες, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης («Τουρνέ στο Παρίσι», «Το Μπλε Δωμάτιο») Ματιέ Αμαλρίκ προσεγγίζει το μύθο της εύθραυστα μελαγχολικής Μπαρμπαρά, λατρεμένης μεταξύ άλλων και των Ζακ Μπρελ, Τζόνι Χαλιντέι και Ζορζ Μπρασένς, με καθαρά μεταμοντέρνο τρόπο. Γίνεται έτσι ο Ιβ, ένας σκηνοθέτης που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για τη θρυλική τραγουδίστρια. Κι ενώ η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, δουλεύοντας εντατικά, αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον χαρακτήρα, εκείνος μαγεύεται από την ηρωίδα, την οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από την πρωταγωνίστρια.

Πρόκειται για ένα παθιασμένο, ριψοκίνδυνο και βουτηγμένο σε μια ονειρική ατμόσφαιρα μετα-biopic, το οποίο θέλει να τα πει όλα για τον γοητευτικά απατηλό μύθο της showbiz, τη ζωή και την τέχνη, την αλήθεια και την καλλιτεχνική αναπαράστασή της. Σε παρασύρει με το κινηματογραφικό­ θάρρος του και την καθηλωτική ερμηνεία της Ζαν Μπαλιμπάρ (Σεζάρ ερμηνείας), αν και δυσκολεύεται να ξεφύγει από τη βαθυστόχαστη σεναριακή πόζα και την υπερβολική εσωστρέφεια.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Barbara

2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ματιέ Αμαλρίκ

Ο Ιβ είναι ένας σκηνοθέτης που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Μπαρμπαρά. Κι ενώ η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, δουλεύοντας εντατικά, αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον χαρακτήρα, ο Ιβ μαγεύεται από την ηρωίδα, την οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από την πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.