Το Πρώτο Ραντεβού

2

Το καλοκαίρι του 1989, το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον, θα περάσει μια ημέρα μαζί σε μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη δικηγόρο συνάδελφό του Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι. Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού - εικόνα 1

Αλήθεια τι ενδιαφέρον, πέρα από το… προπαγανδιστικό, θα μπορούσε να έχει η ιστορία του πρώτου ραντεβού του προεδρικού ζεύγους Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον; Το πώς δηλαδή το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος και η δικηγόρος συνάδελφός του πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί, η οποία ξεκίνησε από μια έκθεση τέχνης και τελείωσε με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι; Κι όμως, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρίτσαρντ Ταν ξεκινάει να περιγράφει τη συνάντησή τους με αεράτο χιούμορ και πίστη στη γοητεία των χαρακτήρων, οι οποίοι φλερτάρουν διαφωνώντας κι εναλλάσσοντας απροσποίητα έξυπνες ατάκες.

Κοινωνικοί ακτιβιστές, θα φέρουν στο προσκήνιο θέματα φύλου, φυλής και ταξικής καταγωγής, αλλά αυτό που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια χαριτωμένη –αλά Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και «Μετά τα Μεσάνυχτα»– εναλλακτική ρομαντική κομεντί παίρνει από ένα σημείο και μετά το δρόμο του διδακτικού πολιτικού δράματος. Οι τόνοι σοβαρεύουν υπερβολικά, τα μηνύματα ηχούν μεγαλόστομα και ο μέλλων πρόεδρος φορά το φωτοστέφανο του φιλελεύθερου αγωνιστή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πρώτο Ραντεβού

Southside With You
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρίτσαρντ Τέιν

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη συνάδελφό του δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.