Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

2

Παρότι το ετερόκλητο πρωταγωνιστικό δίδυμο Βιρζινί Εφιρά - Μπενζαμέν Λαβέρν λειτουργεί ερμηνευτικά, η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες.

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

Παρότι το ετερόκλητο πρωταγωνιστικό δίδυμο Βιρζινί Εφιρά - Μπενζαμέν Λαβέρν λειτουργεί ερμηνευτικά, η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες.

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα - εικόνα 1

Μια διαφορετική σε περιεχόμενο, γλυκόπικρη κομεντί παρουσιάζει ο Γάλλος Ερίκ Μπεσνάρ («Αξιότιμοι Κλέφτες»), που εκτυλίσσεται στο καταπράσινο τοπίο της γαλλικής Προβηγκίας. Εκεί η Λουίζ­ μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της μετά το τραγικό δυστύχημα του άντρα της, το οποίο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη. Τη στιγμή που δείχνει να λυγίζει από τις υποχρεώσεις και τα χρέη του αγροκτήματός τους πέφτει με το αυτοκίνητο πάνω σε έναν μυστηριώδη άντρα.

Η γοητευτική Βιρζινί Εφιρά συνθέτει μαζί με τον Μπενζαμέν Λαβέρν ένα ετερόκλητο, αλλά ερμηνευτικά λειτουργικό δίδυμο: από τη μία η χήρα Λουίζ, που νιώθει ανήμπορη να εκπληρώσει μόνη τις αυξημένες υποχρεώσεις της οικογένειας, και από την άλλη ο Πιέρ, ένας υπερευαίσθητος νεαρός άντρας που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Δυστυχώς όμως η αρχικά επιτυχημένη ατμόσφαιρα μαγικού ρεαλισμού εξατμίζεται σύντομα και η τολμηρή κινηματογραφική ιδέα δίνει μετά το δεύτερο μισό τη θέση της σε μια σειρά από σεναριακές ευκολίες. από την υπόθεση χάκινγκ και τα χουφτώματα στο μπαρ μέχρι τους απελπιστικά καλοπροαίρετους κοινωνικούς λειτουργούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα

Le Goût des Merveilles
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 100 '
  • 'Ερικ Μπεσνάρ

Στο καταπράσινο τοπίο της γαλλικής Προβηγκίας η Λουίζ μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της μετά το τραγικό δυστύχημα του άντρα της. Τη στιγμή που δείχνει να λυγίζει από τις υποχρεώσεις και τα χρέη του αγροκτήματός τους πέφτει με το αυτοκίνητο πάνω σε έναν μυστηριώδη άντρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.