#metrorama a project by athinorama

"Pirée": ο πρώτος διδάξας της νέας εποχής του Πειραιά

Πειραιάς

Σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μαζί έναν χώρο που σε κάνει να ονειρεύεσαι περιγράφει το "Pirée" ο ιδρυτής του Κοσμάς Καραβάς και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο ορισμό γι αυτόν τον μοναδικό "κοινό τόπο” ανοιχτής, δημιουργικής αναζήτησης, στην συνοικία του Αγίου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά.

Παίζοντας εκεί από μικρός ο εμπνευστής του ονειρεύτηκε έναν χώρο πολιτισμού ανάμεσα στις εγκαταλειμμένες αποθήκες και τα συνεργεία, ένα σημείο αναφοράς που αντιστέκεται στον εξευγενισμό αλλά προτείνει μια διαφορετική εμπειρία, έναν τρόπο μύησης στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο του Πειραιά. Και εγένετο "Pirée", ένας εμβληματικός πλέον χώρος που έχει έρθει ακόμη πιο κοντά μας με το μετρό, και μας πολιορκεί με ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρόγραμμα art & design exhibitions, live events & performances, ενώ λειτουργεί και σαν γκαλερί, πραγματοποιώντας διάφορες εκθέσεις, δίνοντάς μας διαφορετικές αφορμές να κατεβαίνουμε όλο και πιο συχνά στον Άγιο Διονύσιο. Cabaret, aerial performances από την Nefelopetra, αλλιώτικες παραστάσεις και dj sets με ξεχωριστή ταυτότητα συναντιούνται σε μια ανοιχτή, συμπεριληπτική γιορτή εν εξελίξει. 

Το "Pirée" με την ιδιαίτερη industrial αισθητική, με προτάσεις από premium ετικέτες κρασιών, εξαιρετικά αποστάγματα, ωραίους καφέδες και χυμούς αλλά και ιδιαίτερες γευστικές επιλογές, από μπουκιές κοτόπουλου και ψητό καλαμπόκι, μέχρι κροκέτες ψαριού με μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς και λάιμ, συμπληρώνει την εικόνα ενός εμβληματικού spot που δεν βρίσκεις αλλού στην πόλη. Καθώς η γειτονιά ανεβάζει διαρκώς τις μετοχές της, το "Pirée” παραμένει το σημείο αναφοράς που έτσι και ανακαλύψεις δεν θα αργήσεις να κάνει στέκι.

Κάστορος 78, Πειραιάς, 210 4082700-02, 6985 061980, 6981 454502
https://www.piree.gr/ 
https://www.facebook.com/pireegr
https://www.instagram.com/pireegr/

Κάστορος 78, Πειραιάς 2104082700-02 Site piree.gr FB pireegr IG @pireegr