#metrorama a project by athinorama

Ζαρκαδούλας: Για "Καβουράκια" στο γιαλό της Νίκαιας

Νίκαια

Για πόσες ψαροταβέρνες στην Αττική αξίζει να αλλάξεις συνοικία; Όχι για πολλές, πόσο μάλλον να πεταχτείς με το μετρό στη Νίκαια! Ο Ζαρκαδούλας, για τους φίλους "Καβουράκια", είναι από εκείνα τα σπάνια ταβερνάκια της πόλης που επιμένουν να υπηρετούν με συνέπεια και μεράκι μια συνταγή αυθεντικότητας μες στα χρόνια κρατώντας σταθερούς τους φαν τους και προσθέτοντας διαρκώς νέους. 

Το αστέρι του μενού είναι, βέβαια, τα καβούρια που έχουν κάνει όνομα σε όλη την Αθήνα, αλλά δεν λέμε όχι και στις jumbo γαρίδες και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όλα ζουμερά και σωστά ψημένα ή ελαφροτηγανισμένα. Σε μια εποχή που αναζητούμε το οικείο, τα στέκια που έχουν μνήμη και διηγούνται ιστορίες, στον "Ζαρκαδούλα” βρίσκουμε ακριβώς αυτό, στην πλέον απροσποίητη και ανοιχτόκαρδη εκδοχή του. Ο χώρος, σε κοντινή απόσταση από το μετρό της Νίκαιας, βγαλμένος από παλιά ελληνική ταινία, ζεστός και φιλόξενος μας καλοσωρίζει στην προσφυγική γειτονιά βγάζοντας τραπέζια και στα πεζοδρόμια με τη νησιώτικη αύρα. 

Το σκηνικό είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές, παρεΐστικες ή οικογενειακές comfort εξόδους με θαλασσινό άρωμα και value for money διάθεση, απ’ αυτές που σίγουρα θα επαναλάβεις με την πρώτη ευκαιρία, χαζεύοντας τους παλιούς τραγουδιστές στις φωτογραφίες στους τοίχους και παραγγέλνοντας έναν ακόμη μεζέ από τις μερακλίδικες προτάσεις της κουζίνας για κάθε γύρο ούζου ή τσίπουρου από τις ψαγμένες επιλογές της λίστας. 

Βιθυνίας 32, Νίκαια, 210 4252770,
www.zarkadoylas.gr 


 
Βιθυνίας 32, Νίκαια 2104252770 Site zarkadoylas.gr