#metrorama a project by athinorama

"Μέρες Ραδιοφώνου": το ανοιχτόκαρδο μουσικό καφενείο - προορισμός

Αιγάλεω

Μια ανάσα από σταθμό μετρό του Αιγάλεω, οι "Μέρες Ραδιοφώνου" της Νατάσας Χατζηνικολάου δεν είναι απλά ένα ακόμη μουσικό καφενείο άλλα ένα πραγματικά αλέγκρο και φιλόξενο στέκι που φέρνει κοντά κόσμο από διαφορετικές γειτονιές της πόλης που μοιράζονται την αγάπη για την καλή μουσική, τους νόστιμους μεζέδες και την comfort οικειότητα. 

Εδώ, στα live που σχεδιάζει η ιδιοκτήτρια, με τη ραδιοφωνική της εμπειρία, η μουσική δεν έχει ταμπέλες, και τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά διαδέχονται, ή και συναντούν, τα blues και τη jazz σε ένα feelgood στέκι που…στέκει στο ύψος του νοσταλγικού Γουντιαλλενικού ονόματός του. Όπως οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Χατζιδάκι συναντούν αυτές των παλιών jazzmen στους ζωηρούς πράσινους τοίχους του. 

Με τους καφέδες να δίνουν τη θέση τους στη ρακή, η οποία έρχεται στις "Μέρες Ραδιοφώνου" απευθείας από την Κρήτη, και τα πιάτα ημέρας να ακολουθούν τα καλούδια που φέρνουν τα παντοπωλεία της γειτονιάς και την έμπνευση της μαγείρισσας, είτε πιάσεις θέση στην παρεΐστικη σάλα είτε και στην όμορφη αυλή, είτε τσιμπολογήσεις συκώτι με κύμινο ή αρμένικη ομελέτα και μαστιχάτο κοτόπουλο, η καλή διάθεση, το μεράκι και η ωραία ατμόσφαιρα είναι δεδομένα. Αν δεν έχεις ανακαλύψει αυτό το "κρυμμένο μυστικό" του Αιγάλεω, το μετρό φέρνει ακόμη πιο κοντά σου τον πολύχρωμο, απροσποίητο, μελωδικό και ταξιδιάρικο κόσμο του. 

Μαρκ. Μπότσαρη 35, Αιγάλεω, 213026 5017
FB: Μέρες Ραδιοφώνου - μουσικό καφενείο

Μαρκου Μποτσαρη 35, Αιγάλεω 213 0265017 FB: Μέρες Ραδιοφώνου - μουσικό καφενείο