Street Fighter V: ποιός είναι αυτός ο... FANG;

Αποκαλύπτεται ο τελευταίος εκ των 16 χαρακτήρων, περισσότερα στοιχεία για τον τίτλο της Capcom

H 16η Φεβρουαρίου, ημέρα κυκλοφορίας του νέου μέλους της οικογένειας των Street Fighter, πλησιάζει γοργά και η Capcom έχει πια μετρημένες ευκαιρίες να μοιραστεί με τον ειδικό Τύπο και την κοινότητα των fighting games όλα όσα θέλει να γνωρίζουμε γι' αυτό πριν διατεθεί στο εμπόριο. Η εκδήλωση PlayStation Experience που έλαβε χώρα στο San Fransisco το Σαββατοκύριακο ήταν μία πολύ καλή τέτοια ευκαιρία και οι Ιάπωνες την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, αποκαλύπτοντας τον τελευταίο μαχητή που δεν γνωρίζαμε από τουυς 16 αρχικούς, καθώς και άλλες λεπτομέρειες για το Street Fighter V.

Ο τελευταίος χαρακτήρας είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον κόσμο των fighting games της Capcom: ονομάζεται F.A.N.G. - ναι, είναι ακρωνύμιο κάποιου ονόματος αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό - και είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης Shadaloo που έχει σταθερή θέση στο σεναριακό υπόβαθρο των Street Fighter. Ο FANG μάχεται με ένα είδος πολεμικής τέχνης που θυμίζει Kung-fu μεν, αλλά εκμεταλλεύεται στο έπακρο το... δηλητήριο (!): ο χαρακτήρας αυτός μπορεί να "δηλητηριάσει" τον αντίπαλο παίκτη, ο οποίος αν προσβληθεί από τα σχετικά χτυπήματα του FANG (είναι τέσσερα ή πέντε διαφορετικά) χάνει ενέργεια σταθερά ακόμη κι αν δεν χτυπηθεί και δεν μπορεί να την ανακτήσει παρά μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες. Το δηλητήριο, σε συνδυασμό με το απρόβεπτο, αντισυμβατικό στυλ μάχης του FANG καθιστούν τον χαρακτήρα αυτό τόσο πρωτότυπο, όσο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τον χειριστούν έμπειροι παίκτες των Street Fighter σε πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής της για το Street Fighter V στην PlayStation Experience - ας μην ξεχνάμε, ο τίτλος είναι αποκλειστικός στο PS4 - η Capcom αποκάλυψε και μερικά ακόμη στοιχεία. Η κοινότητα που εμπλέκεται ενεργά με τα fighting games είχε δίκιο στις... μαντεψιές της: οι έξι χαρακτήρες που θα έλθουν να προστεθούν μέσα στο 2016 στους αρχικούς 16 του SFV είναι οι Alex, Guile, Ibuki, Balrog, Juri και Urien. Η Capcom υπενθύμισε πως οι παίκτες θα είναι σε θέση να τους αποκτήσουν και χωρίς να πληρώσουν, μόνο παίζοντας εκτενώς τον τίτλο - φυσικά θα μπορούν να αγοραστούν και ξεχωριστά, ενώ το καθιερωμένο πια "προπληρωμένο" Season Pass για την επόμενη χρονιά θα τούς προσφέρει δωρεάν, μαζί με μία εναλλακτική τους εμφάνιση και ένα ειδικό theme για το περιβάλλον λειτουργίας του PS4.

Στα παραπάνω στοιχεία μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και όσοι αγοράσουν την Deluxe Edition του Street Fighter V για PS4 ή PC, προπαραγγέλνοντάς την αντί €89.99 (μετά τις 16/2 η τιμή αυτή θα διαμορφωθεί σε €99.99). Αυτή είναι διαφορετική από την Collector's Edition με το αγαλματίδιο του Ryu (€249.99!) και φυσικά εμπλουτισμένη σε σχέση με την τυπική έκδοση (€69.99). Η επόμενη περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας για το SFV, τόσο σε PC μέσω Steam όσο και σε PS4 μέσω PlayStation Network έχει προγραμματιστεί για τις 18-20 Δεκεμβρίου και θα προσφέρει κατά πάσα πιθανότητα τους πιο πολλούς χαρακτήρες ως διαθέσιμους. Λόγω της αποστολής μας στην Paris Games Week χάσαμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την προηγούμενη δοκιμαστική περίοδο του SFV (τέλος Οκτωβρίου), όμως δεν θα συμβεί το ίδιο και με την νέα, οπότε... μείνετε συντονισμένοι για εντυπώσεις από αυτήν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ