PS4: Διαθέσιμη η έκδοση λειτουργικού υπ' αριθμόν 4.00

Ταχύτερο, καλύτερα δομημένο, με δυνατότητες χρήσιμες σε όλους

Συγχρονίζοντας σχεδόν ιδανικά την κυκλοφορία του ανανεωμένου PlayStation4 "Slim" με την κυκλοφορία ανανεωμένου λειτουργικού για όλα τα PS4, η Sony έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει μέσω PlayStation Network την αναβάθμιση στο υπ' αριθμόν 4.00, αυτή τη φορά στο ευρύ κοινό (είχε προηγηθεί δοκιμαστική περίοδος το καλοκαίρι). Η νέα έκδοση είναι μεν αναγκαία για την αναβάθμιση των παλαιότερων PS4 έτσι ώστε αυτά να υποστηρίζουν την προβολή εικόνας υψηλών χρωματικών δυναμικών, της πολυσυζητημένης HDR - με άλλα λόγια έπρεπε να γίνει, αν μη τί άλλο για λόγους... PR - όμως δεν παύει να φέρνει στο προσκήνιο βελτιώσεις και προσθήκες που οι ήδη κάτοχοι του συστήματος της Sony ζητούσαν εδώ και καιρό.

Το προφανές και ίσως σημαντικότερο που θα παρατηρήσει αμέσως οποιοσδήποτε χρήστης PS4 μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης 4.00 είναι πως το γραφικό περιβάλλον είναι περισσότερο "δεμένο" και ομαλά κινούμενο - κυρίως γιατί η αρχική του οθόνη μπορεί πλέον να είναι καλύτερα οργανωμένη και περισσότερο "μαζεμένη" απ' ότι στο παρελθόν. Αυτό είναι εφικτό με την χρήση (επιτέλους!) "φακέλων" όπου μπορούν να φιλοξενούνται όλα τα apps και τα games που δεν υπάρχει λόγος να εμφανίζονται κάθε φορά στην αρχική οθόνη. Η τελευταία είναι επίσης απλοποιημένη και ταχύτερη, ενώ πάρα πολύ βολικό είναι και το νέο Quick Menu, το οποίο με το πάτημα του πλήκτρου PS εμφανίζει τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες κι επιλογές συστήματος. Η δυνατότητα να διαμορφωθεί το Quick Menu ώστε να περιέχει ακριβώς όλα εκείνα στα οποία ο παίκτης επιθυμεί να έχει άμεση πρόσβαση, αυξάνει την χρηστική του αξία κατακόρυφα.

Η Sony έχει γενικότερα καταστήσει το όλο γραφικό περιβάλλον του PS4 περισσότερο ομοιογενές και λογικά δομημένο - έχει να επιδείξει με την έκδοση 4.00 του λειτουργικού του, ωστόσο, και μία σειρά από μικρότερα νέα στοιχεία σαφώς ευπρόσδεκτα. Είναι, για παράδειγμα, πλέον εφικτή η μεταφορά όλου του περιεχομένου ενός PS4 σε ένα άλλο με τον πιο γρήγορο δυνατό τρόπο: μέσω ενσύρματης σύνδεσης Ethernet (έτσι γλιτώνει κανείς τις ατέλειωτες ώρες λήψης όλων των games του από το PSN όταν "περνά" σε νέο PS4). Σημαντικός είναι και ο μηχανισμός επαλήθευσης "δύο βημάτων" στο συνθηματικό του χρήστη, όπως και ο ανασχεδιασμός της σελίδας προφίλ κάθε παίκτη και οι εκεί σχετικές επιλογές.

Η μετάβαση οποιουδήποτε PS4 στην έκδοση 4.00 του λειτουργικού του συστήματος είναι, κατά συνέπεια, πολύ καλή έως... υποχρεωτική ιδέα (η συσκευή δεν επιτρέπει την είσοδο του παίκτη στο PSN αν δεν γίνει πρώτα η σχετική αναβάθμιση), οπότε... το τερπνόν διά του ωφελίμου. Και για τις σχετικές εντυπώσεις από την χρήση του καινούργιου λειτουργικού στο PlayStation4 Pro, έχουμε καιρό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ