"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

Farewell / Εν τόπω χλοερώ © Eftychia Vlachou

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ", η νέα παράσταση/περφόρμανς/DIY συναυλία της ομάδας Ντουθ, μας καλεί σε έναν γάμο ή μια κηδεία. Όπως το πάρει κανείς. Τα σατέν σιδερώθηκαν, ο μπουφές στολίστηκε, τα κρύσταλλα πήραν τη θέση τους και οι χοροί ξεκινούν. Είστε όλοι/ες/α καλεσμένοι/ες/α στην πιο εξπρεσιονιστική κρίση μέσης ηλικίας, που ξεκινά στις 10 Μαΐου στο θέατρο 104. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η Βάσια Ατταριάν.

Σε συνέχεια του περσινού "Nostalgia generation”, η παράσταση αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom, ένα αυτοτελές επεισόδιο μιας αυτοσαρκαστικής σειράς που γιορτάζει ένα πρόωρο και ανεξήγητο πένθος, το οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά σε τούλια, hairspray, παραδοσιακούς χορούς και φθηνή σαμπάνια. Πέρσι, οι ήρωες τα έβαλαν με το παρελθόν τους, φέτος πενθούν ένα θλιβερό παρόν. Σε αυτόν τον DIY γάμο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, οι προπόσεις και οι αφιερώσεις οδηγούν σε απροσδόκητα ερωτήματα: Να είναι κανείς ή να μην είναι; Είναι η αγάπη για τους τολμηρούς; Γιατί η Παναγία δεν αναστήθηκε; Ο ΕΝΦΙΑ επηρεάζει τον οικογενειακό τάφο; Η θλίψη συνυπάρχει με τη σφιγμένη γροθιά; Είστε έτοιμοι/ες/α να περάσετε από το μεταμοντέρνο στο κλασικό; Μια μαύρη κωμωδία για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials. Μια βαθιά κρίση μέσης ηλικίας, καθώς κάποια στιγμή η παιχνιδομηχανή γίνεται μπομπονιέρα και μετά τη μπομπονιέρα έρχεται το κονιάκ. Να μας ζήσουν!

Το φουαγιέ αποτελεί και πάλι μέρος του σκηνικού με τους θεατές να κινούνται σε όλους τους χώρους του θεάτρου, το μπαρ να σερβίρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ όσοι/ες/α προλάβουν θα βρουν και μια θέση στη ροτόντα

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Με τα λόγια της σκηνοθέτριας

To "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι μια σκοτεινή κωμική βραδιά, διαρκείας, για το πώς ο χρόνος κυλάει και τα βάζει μαζί σου και εσύ μαζί του ανεξαρτήτως σε ποια γενιά, τελικά, ανήκεις. Είναι μια σειρά από τραγούδια που αντικαθιστούν τους θρήνους, μια σειρά από καταπιεστικές συμβάσεις αιώνων, μερικά κουφέτα και πρόσωπα μετέωρα ανάμεσα στη χαρά και τη λύπη. Μια βραδιά όπου η γιορτή και το πένθος μπορούν και συνυπάρχουν

 

Μπορείτε πάντα να βγείτε και να μπείτε, να κάτσετε όσο θέλετε και όπου θέλετε, να υψώσετε το ποτήρι σας, να ευχηθείτε και ίσως αν μείνετε μαζί μας, να κλείσετε κι εσείς τα μάτια σας και να φανταστείτε ότι σε ένα παράλληλο σύμπαν υπάρχει μια πιθανότητα να ήσασταν στο αγαπημένο σας νησί και να πρωταγωνιστούσατε σε μια ιστορία, να είχατε άλλο όνομα, να ήσασταν ροκ σταρ ή να ξέρατε πού είναι ο παράδεισος. Κάπου ανάμεσα σε όνειρο, επιθυμία και μυθοπλασία. Αρκεί που καταφέρατε να έρθετε απόψε. Να μας ζήσουν και καλά να περάσουμε.

Οι συντελεστές

Στο "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" ερμηνεύουν τα μέλη της ομάδας Ντουθ: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ρωμανός Καλοκύρης, Μυρτώ Μακρίδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Προμηθέας Nerattini-Δοκιμάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Σεραφείμ Ράδης, Μαρία Φιλίνη, Δημήτρης Τάσαινας (ο τελευταίος υπογράφει και τη μουσική). Μέλος των "Ντουθ" είναι η σκηνοθέτρια αλλά και η Αλεξία Χρυσοχοΐδου που επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια. Την ομάδα συναποτελούν, επίσης, οι: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευτυχία Βλάχου, Έλενα Γεροδήμου, Εύη Ζαφειροπούλου, Νίκος Κολιούκος, Eλένη Μιχαλάκη, Νίκη Οβάκογλου, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Κατερίνα Ρουσιάκη, Ogust.

Προπώληση στο more.com με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 180 '

Η νέα παράσταση /περφόρμανς/DIY συναυλία της ομάδας μάς καλεί σε έναν γάμο ή μια κηδεία. Όπως το πάρει κανείς. Τα σατέν σιδερώθηκαν, ο μπουφές στολίστηκε, τα κρύσταλλα πήραν τη θέση τους και οι χοροί ξεκινούν. Είστε όλοι/ες/α καλεσμένοι/ες/α στην πιο εξπρεσιονιστική κρίση μέσης ηλικίας. Σε συνέχεια του περσινού “Nostalgia generation”, η παράσταση αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom, ένα αυτοτελές επεισόδιο μιας αυτοσαρκαστικής σειράς που γιορτάζει ένα πρόωρο και ανεξήγητο πένθος, το οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά σε τούλια, hairspray, παραδοσιακούς χορούς και φθηνή σαμπάνια. Πέρσι, οι ήρωες τα έβαλαν με το παρελθόν τους, φέτος πενθούν ένα θλιβερό παρόν. Σε αυτόν τον DIY γάμο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, οι προπόσεις και οι αφιερώσεις οδηγούν σε απροσδόκητα ερωτήματα: Να είναι κανείς ή να μην είναι; Είναι η αγάπη για τους τολμηρούς; Γιατί η Παναγία δεν αναστήθηκε; Ο ΕΝΦΙΑ επηρεάζει τον οικογενειακό τάφο; Η θλίψη συνυπάρχει με τη σφιγμένη γροθιά; Είστε έτοιμοι/ες/α να περάσετε από το μεταμοντέρνο στο κλασικό;

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.