"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

Δον Κιχώτης Δομνίκη Μητροπούλου©

Μια από τις πρώτες θεατρικές περιοδείες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2024 είναι ο "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Μπέζος, πάνω στη θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου. Μέσα από το διαχρονικό έργο για τη σημασία και την αξία των ονείρων για τη ζωή μας, η παράσταση θέτει τα εξής ερωτήματα: Πόσο απαραίτητο είναι να ονειρευόμαστε; Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοπίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση της ευτυχίας; Στη νέα μεταφορά του πιο αγαπημένου αστείου ρομάντζου όλων των εποχών το πρωταγωνιστικό δίδυμο του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα υποδύονται οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Θανάσης Τσαλταμπάσης, αντίστοιχα. Η Νάντια Κοντογεώργη αναλαμβάνει το ρόλο της Δουλτσινέας και η Παρθένα Χοροζίδου αυτόν της Μαριτόρνας. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η ιστορία του ονειροπόλου ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του  Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Γιάννης Μπέζος: Ας γελάσουμε με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η -έτσι κι αλλιώς- μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν”. 

Ο Γιάννης Μπέζος σημειώνει

"Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά!
Ας γελάσουμε, λοιπόν, με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η -έτσι κι αλλιώς- μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν”.

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Ο συγγραφέας Άκης Δήμου σημειώνει

"Στις αρχές του 17ου αιώνα, ένας  58χρονος μονόχειρας, γκριζομάλλης, βετεράνος των πολέμων της Ισπανίας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαχητής στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, κυνηγημένος από τους πειρατές, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές, έγραψε και δημοσίευσε την ιστορία ενός φτωχού χωρικού που, νομίζοντας τον εαυτό του Ιππότη, έμπλεκε σε απίθανες κωμικές περιπέτειες.
Ο μεγαλοφυής  "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο με την ίδια πάντα απόλαυση”. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Συμπρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ η μουσική είναι του Βάιου Πράπα. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κωνσταντίνα Νταντάμη. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζεται για τις 5 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής”

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.

"Uncanny valley": Οι Rimini Protokoll συμμετέχουν με περφόρμανς στο Athens Digital Arts Festival

Η γερμανική θεατρική ομάδα που δημιούργησε το επιδραστικό θεατρικό κίνημα Reality Trend έρχεται στο Ρεξ, με μια περφόρμανς με πρωταγωνιστή ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ.