Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσ.: € 19-15. Προπ.: www.more.com.

Συναυλίες

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός με τους συνεργάτες του παίζουν και τραγουδούν για τα απλά και τα περίπλοκα, με οδηγό την παράδοση και το μαγικό ρεαλισμό. Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η «Διονυσιακή» περίοδος του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις που θα γίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου. Στην υπάρχουσα ομάδα συνεργατών, να προστεθούν η Βάσω Δημητρίου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος -ως μουσικοί- και η Μάρθα Φριντζήλα, ως ερμηνεύτρια.

24/05 Παρ. 8.45 μ.μ.

Meute

  • Φεστιβάλ

H εντεκάδα από το Αμβούργο με τα χαρακτηριστικά κόκκινα σακάκια κηρύσσει την έναρξη του 23ου Athens Jazz με την ευφάνταστη και άκρως χορευτική jazz-technο μουσική τους. Οpening act από το «Πράγμα», το ιδιαίτερο project του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου. Το techno συγκρότημα φιλαρμονικής μουσικής - οι Meute - φέρνει την επανάσταση στην techno μουσική και επαναπροσδιορίζουν την έννοια των ορχηστρικών χάλκινων πνευστών, χρησιμοποιώντας μόνο ακουστικά όργανα.

26/05 Κυρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Athens Jazz 2024 - Hμέρα 1η

  • Φεστιβάλ

Η πρώτη ημέρα του Athens Jazz αφιερώνεται στην ελληνική τζαζ σκηνή με την εμφάνιση των τριών εγχώριων σχημάτων που ανέδειξε η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ στις κατηγορίες jazz+, νέα μουσική πρόταση και επίσημη συμμετοχή. Έτσι, το ευρηματικό «πάντρεμα» της ελληνικής μουσικής παράδοσης με την τζαζ του ντουέτου των Γιαν Βαν & Φώτη Σιώτα, οι καταιγιστικοί ρυθμοί των απρόβλεπτων MOb Trio και οι μουσικοί πειραματισμοί του τρίο του διεθνούς φήμης τρομπετίστα και συνθέτη Ανδρέα Πολυζωγόπουλου θα ανοίξουν την αυλαία του φεστιβάλ.

27/05 Δευτ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Athens Jazz 2024 - Ημέρα 2η

  • Φεστιβάλ

Τη δεύτερη ημέρα θα απολαύσουμε μία από τις κεντρικότερες φιγούρες της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Σλοβακίας, τον Michal Bugala με το ευέλικτο ηχητικά τρίο του, τους Triple Jump, το οποίο ξεφεύγει από την τζαζ αφετηρία του γλιστρώντας με άνεση –ακόμα και ραπάροντας– ανάμεσα σε hip-hop, funk και διάφορες εκφάνσεις του rock. Ακολουθεί η νεανική ενέργεια των Dock In Absolute, του γκρουπ από το Λουξεμβούργο που αγαπά εμφανώς την κλασική μουσική χωρίς να διστάζει να ρίξει κλεφτές ματιές στην prog-rock συνθετική δόμηση, ενώ στη συνέχεια o δεινός κιθαρίστας Louis Matute από την Ελβετία μάς ταξιδεύει με το Large Ensemble του σε έναν μελωδικά πλούσιο τζαζ κόσμο γεμάτο λατινογενή αρώματα, εκμεταλλευόμενος δημιουργικά τις κεντρο-αμερικανικές καταβολές του.

28/05 Τρ. 9 μ.μ.

Athens Jazz 2024 - Ημέρα 3η

  • Φεστιβάλ

Η βραδιά ξεκινά με την Júlia Karosi που, μαζί με το κουαρτέτο της, ενσωματώνει μοναδικά τη μουσική παράδοση και τα folk τραγούδια της Ουγγαρίας σε ένα κλασικό τζαζ περιβάλλον. Η σκυτάλη περνά σε ακόμα μία ιδιαίτερη μουσική σύνδεση, εκείνη που καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία ο Γάλλος μουσικός Léon Phal: ο γκρουβάτος ήχος του έχει μεν διάχυτη την αίσθηση της παρουσίας ηλεκτρονικών στοιχείων, στην πραγματικότητα όμως το αποτέλεσμα προκύπτει με απόλυτα αναλογικό τρόπο, μέσα από τις ευρεσιτεχνίες του ταλαντούχου κουιντέτου του. Για το τέλος, η σκηνή ανήκει στον «άνθρωπο με το κόκκινο τρομπόνι», τον αεικίνητο Nils Landgren, που με τη Funk Unit του, ένα από τα σημαντικότερα jazz-funk σχήματα της Σουηδίας, κάνουν κάθε live να μοιάζει με απολαυστικό φόρο τιμής στους μεγάλους της funk σχολής.

29/05 Τετ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva