Ένα γκαλά όπερας για την ίδρυση Λυρικής Ακαδημίας στο σπίτι όπου έζησε η Μαρία Κάλλας

Στο μουσικό αυτό γεγονός θα συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα γκαλά όπερας, με την Ορχήστρα Φιλαρμόνια υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το μουσικό αυτό γεγονός θα γίνει με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια για την ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas και να ζωντανέψει το Κτήριο της οδού Πατησίων όπου έζησε η μεγάλη Ελληνίδα λυρική καλλιτέχνις.

Όπως δηλώνει η Πρόεδρος Βάσω Παπαντωνίου, "επιθυμώντας να γίνει γνωστή η προσπάθειά μας για την Ίδρυση της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas στο σπίτι όπου έζησε η ίδια, στην οδό Πατησίων 61 και που τώρα ανήκει στην Εταιρεία μας, οργανώνουμε ένα Gala Όπερας στις 14 Οκτωβρίου, στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, για τους Δημότες του Πειραιά και όσους θέλουν να γνωρίσουν το ωραιότερο Δημοτικό Θέατρο της Ελλάδος. Συμμετέχει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης και τραγουδούν ταλαντούχοι, καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες. Πιστεύοντας στην συμπαράσταση όλων σας, σάς περιμένουμε σε μια υπέροχη, οπερατική βραδυά".

Οι σολίστ που θα συμμετέχουν είναι: Μάιρα Γεωργάρου, μέτζο σοπράνο, Μαίρη Γουγούση, σοπράνο, Ελένη Δάβου, μέτζο σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης, τενόρος, Μαρία Κόκκα, σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος, τενόρος, Άγγελος Χονδρογιάννης, μπασοβαρύτονος.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ξεκίνησε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2016 με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και να προβάλλει τη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο, τον 20ό και 21ο αιώνα εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες. Σημαντικό μέρος των έργων που εκτελεί έχει ανακαλυφθεί και αποκατασταθεί από μουσικολογική έρευνα που υλοποιείται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
18/05/2024

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.