Need: Mια επετειακή συναυλία για τα 10 χρόνια του "Orvam" στο Κύτταρο

Ένα special anniversary live στο stage του ιστορικού Κυττάρου δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία.

need © Αναστασία Παπαδάκη

Οι Need γιορτάζουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού τους άλμπουμ "Orvam: a song for home” και το γιορτάζουν με μια συλλεκτική κυκλοφορία και ένα special anniversary live στο stage του ιστορικού Κυττάρου στις 12 Νοεμβρίου, δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία.

Πολλά πράγματα μπορούν να ειπωθούν για τη σημασία του "Orvam” για τους Need αλλά και για την ελληνική prog metal σκηνή γενικότερα. Πρόκειται για το τρίτο άλμπουμ των Need to οποίο άνοιξε το δρόμο για την Αμερική καθώς το παρουσίασαν ζωντανά στο ιστορικό ProgPower USA Festival στην Ατλάντα το 2014. H εμφάνιση αυτή βιντεοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά σε DVD (και πρόσφατα και σε CD ως μέρος του re-issue του ‘Orvam’ σε διπλό CD που περιλαμβάνει τη ζωντανή αυτή ηχογράφηση).

Το "Orvam: a song for home” θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε διπλό, gatefold βινύλιο (σε μαύρο & σε grey marble) από την One Little Victory Records. Έχει γίνει εξ’ολοκλήρου ολοκαίνουριο mix και master από τον hector.d ο οποίος έχει μιξάρει τα δύο τελευταία  album των Need, "'Hegaiamas: a song for freedom” & "Norchestrion: a song for the end”. Το βινύλιο θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες εδώ

Corrupted Symmetry

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Corrupted Symmetry, ένα νέο πενταμελές συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2020 όταν μια παρέα φοιτητών αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το progressive power metal, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την πολυπλοκότητα των Dream Theater, τη μελωδικότητα των Fates Warning και τον λυρισμό των Conception στο οποίο ενσωματώνουν την κλασικότητα των Iron Maiden, Judas Priest και Rising Force. Τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δείγμα γραφής με τίτλο "Demo" που περιλαμβάνει 8 δικές τους συνθέσεις και απέσπασε ενθαρρυντικές κριτικές. Στόχος των Corrupted Symmetry είναι η συνεχής βελτίωση τόσο παικτικά όσο και συνθετικά ώστε να μπορέσουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην progressive power metal σκηνή. Οι Corrupted Symmetry αποτελούνται από τους Φραγκίσκος Παπαϊωάννου (κιθάρα), Χρήστος Μπογιάκης (φωνητικά), Κώστας Τζαννής (πλήκτρα), Γιώργος Παπαχριστόπουλος (μπάσο), Χρήστος Πούλλος (ντραμς).

Προπώληση εισιτηρίων από τo more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Greg Howe και Mohini Dey κάνουν στάση στο "Αθηνά Live"

Στα πλαίσια της ευρωπαικής περιοδείας τους, παρουσιάζουν το ενδέκατο σόλο άλμπουμ αλλά και παλιές διαχρονικές επιτυχίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2024

Τα Νησιώτικα των Βασιλικών Γάμων

Στρογγυλή επέτειος 60 ετών για έναν ιδιαίτερο, μα ξεχασμένο δίσκο με δημοτικά τραγούδια από την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κύπρο, ο οποίος κυκλοφόρησε μόνο σε βινύλιο 10 ιντσών (1964) και συνδέθηκε άμεσα με μια λαμπερή, μα και αμφιλεγόμενη στιγμή της εγχώριας ιστορίας.

Οι Irrepressibles έρχονται για μια μουσική εμπειρία συμπερίληψης στο "Fuzz Club"

Ο Jamie Irrepressible φέρνει στην Αθήνα το νέο άλμπουμ του, "Yo Homo!", που συνδυάζει punk-rock, indie-rock με συμφωνικά στοιχεία.

Οι Desert Monks ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό tour τους στο "An Club"

Το νέο single τους, "The First Time I Died", κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

"Alone": Ακούσαμε το νέο τραγούδι των The Cure, το πρώτο μετά από δεκαέξι χρόνια

Σπαρακτικό, θεοσκότεινο μα και νηφάλιο, το opener του επερχόμενου δίσκου υπόσχεται μια κυκλοφορία που δικαίως καρτερούσαμε καιρό.

Άνοιξε η προπώληση για τις εμφανίσεις Κουρεντζή - Utopia στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής θα φιλοξενήσει τον Θεόδωρο Κουρεντζή για δύο συναυλίες.

H Shakira επιστρέφει με νέο τραγούδι

Το "Soltera" έρχεται αμέσως μετά από 3 υποψηφιότητες για το "Las Mujeres Ya No Lloran".