#metrorama a project by athinorama

"Foyer" / "Filotimos": εκεί που χτυπάει η καρδιά της τέχνης και της διασκέδασης

Δημοτικό Θέατρο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν είναι μόνο ένα εμβληματικό τοπόσημο και σημείο συνάντησης των θεατρόφιλων δίπλα σε έναν σταθμό-μετρό κόσμημα που αξίζει τον δικό του χρόνο περιήγησης. Είναι και ένας ή μάλλον δύο προορισμοί εξόδου με το δικό τους ξεχωριστό πρόσημο που εξελίσσονται, διόλου τυχαία, σε αυτόνομα σημεία αναφοράς με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό χρώμα. 

Το "Foyer" του ιστορικού θεάτρου δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα αγαπημένα μας βιεννέζικα καφέ και μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι ίσως το το ωραιότερο φουαγιέ που υπάρχει σε θέατρο στην Ελλάδα! Πολυέλαιοι, βελούδα και λεπτομέρειες που αποπνέουν ιστορία ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και σε ταξιδεύουν πριν ακόμη οι μουσικές βραδιές, όπως οι Τετάρτες της όπερας που έχουν γίνει θεσμός, αλλά και τα lives τζαζ μέχρι ρεμπέτικο και σύγχρονη ελληνική μουσική, πάρουν τη σκυτάλη. Συνοδεία ενός εκλεκτού κρασιού ή ποτού το "Foyer” δεν είναι απλά ένας ατμοσφαιρικός χώρος συνάντησης πριν ή μετά την παράσταση αλλά ένα καλλιτεχνικό στέκι από μόνο του. 

Στη γωνία πλάι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το all day cafe - wine bar "Filotimos" έχει κάνει αίσθηση με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες, τις έντονες πινελιές ρετρό πολυτέλειας και βέβαια την άπλετη θέα έξω στα τραπέζια που βλέπουν τη ζωντανή πλατεία. Έχοντας πάρει το όνομά του από τον Πειραιώτη κύριο Φιλότιμο ο οποίος σύχναζε στα καφέ της πλατείας και παρακολουθούσε ανελλιπώς παραστάσεις, έχει πλέον το δικό του φανατικό κοινό για κάθε ώρα της ημέρας, με πρωτότυπα smoothies, χυμούς, καφέδες και brunch μέχρι signature cocktails και ενημερωμένες προτάσεις κρασιού για να συνοδέψετε τις comfort γεύσεις και τις ωραίες μουσικές.  

Foyer Cafe Bistrot, Λεωφ. Ηρών Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 2104100450
cafefoyerbistrot@gmail.com
https://www.facebook.com/FoyerCafeBistrotPiraeus/ 
https://www.instagram.com/foyercafebistrotpiraeus/ 

"Filotimos", Αγίου Κωνσταντίνου 2, Πειραιάς, 2104100650
filotimospeiraias@gmail.com
https://www.facebook.com/Filotimospeiraias/
https://www.instagram.com/filotimospeiraias/ 

Foyer Cafe Bistrot, Λεωφ. Ηρών Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 2104100450 FB Foyer Cafe Bistrot Piraeus IG @foyercafebistrotpiraeus Filotimos, Αγίου Κωνσταντίνου 2, Πειραιάς 2104100650 FB Filotimos peiraias IG @filotimospeiraias