"Το όνομά μου είναι...": Η ενδιαφέρουσα σειρά των εκδόσεων Ίκαρος συστήνει δύο νέους ποιητές στα παιδιά

Ο εκδοτικός οίκος θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα δύο νέους τίτλους που πρόκειται να γνωρίσουν στα παιδιά δύο σημαντικούς Νεοέλληνες ποιητές.

Το όνομά μου είναι

Από τις εκδόσεις Ίκαρος θα κυκλοφορήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου δύο νέοι τίτλοι της σειράς βιβλίων γνώσεων που έχει τίτλο "Το όνομά μου είναι…" σε κείμενο των Νίκου Μαθιουδάκη και Μάνου Μπονάνου και εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου. Η σειρά αυτή (για παιδιά από 9 ετών) παρουσιάζει σε κάθε της τεύχος τη ζωή και το έργο κάποιου σημαντικού Έλληνα λογοτέχνη, μέσα από αφήγηση, εικόνες και επιλεγμένα αποσπάσματα του λόγου τους.

"Το όνομά μου είναι Κική Δημουλά"

Κική Δημούλα, η πολυβραβευμένη ποιήτρια, η γυναίκα ακαδημαϊκός, η λογοτέχνης που αγαπήθηκε από τον κόσμο για τη σεμνότητα και την αμεσότητά της. Οι σκέψεις της για την ποίηση, την έμπνευση, τη δημιουργία.

"Το όνομά μου είναι Νίκος Καρούζος"

Νίκος Καρούζος, ένας ποιητής μοναχικός και ανατρεπτικός, που παραμένει σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό. Οι λέξεις, οι σκέψεις, τα χρώματα που συνθέτουν την ποίησή του.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Ο Νίκος Μαθιουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι υφογλωσσολόγος και ασχολείται κυρίως με θέματα γλώσσας και λογοτεχνίας. Σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη νεοελληνική λογοτεχνία και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στον τομέα της γλωσσολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει συνεργαστεί ως επισκέπτης καθηγητής με το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (Ισπανία), το Πανεπιστημιακό Κολέγιο ΛΟΓΟΣ (Αλβανία), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

Ο Μάνος Μπονάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας και γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (Σκοτία), και ειδικεύτηκε στη δημιουργική γραφή, ολοκληρώνοντας το ομώνυμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Γράφει διηγήματα, και βιβλία για παιδιά. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής.

 

Η Αγγελική Μπόζου είναι εικαστικός, παιδαγωγός και εικονογράφος. Είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, ενώ σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό. Το 2011 πήρε το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυρόπουλου και το 2019 βραβεύτηκε από την ARTWORKS, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παρουσιάζει διεθνώς τα βίντεο και τις performances που δημιουργεί. Από το 2010 σχεδιάζει, συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, παραστάσεις θεάτρου και ζωντανού σινεμά.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμη

  • Το όνομά μου είναι... Γιώργος Σεφέρης (2023)
  • Το όνομά μου είναι... Κ.Π. Καβάφης (2023)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια πειραμάτων και επισκέψεις σε παλάτια: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (27/9-3/10)

Μια λίστα με δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη τις επόμενες μέρες και θα λατρέψουν παιδιά αλλά και γονείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
27/09/2024

Η Κίρα Σίνου άφησε παρακαταθήκη μία τριλογία που αξίζει να διαβάσουν παιδιά και έφηβοι

Η 'Τριλογία του Πύργου", γραμμένη από την πένα της συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα (27/9), αποτελείται από τρία βιβλία που μαζί λύνουν το μυστήριο του πύργου.

Ο ρόλος των γονέων στην ανάπτυξη των παιδιών

Η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού αναλύει τις συνέπειες της γονικής προσέγγισης που προσφέρει άνεση και ευκολία στα παιδιά, επισημαίνοντας την ανάγκη για ισορροπία στην ανατροφή τους.

2 νέα παιδικά βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ο εκδοτικός οίκος θα κυκλοφορήσει σε πολύ λίγες ημέρες δύο νέους τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

"Πώς να μάθεις τον δράκο σου να...": Τέσσερα βιβλία προστέθηκαν στην παιδική σειρά από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Δείτε τις καινούργιες περιπέτειες της Λίλη και του μικρού δράκου της που του μαθαίνει ένα θεμελιώδες μάθημα σε κάθε τόμο.

Το σύνδρομο burnout στα παιδιά: Πώς η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί να τα εξαντλήσει

Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του burnout, καθώς οι υπερβολικές δραστηριότητες και οι απαιτητικές υποχρεώσεις τα οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση, με εμφανή σημάδια όπως γκρίνια, αδιαφορία για το σχολείο και μειωμένο ενθουσιασμό.

Πώς να υποστηρίξετε τα παιδιά όταν είναι λυπημένα ή φοβισμένα: Η σημασία της κατανόησης χωρίς πίεση

Όταν τα παιδιά βιώνουν συναισθηματικές δυσκολίες, όπως φόβο ή θλίψη, η προσέγγισή μας ως ενήλικες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο άνετα αισθάνονται να εκφραστούν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.