Μη χάσετε την παράσταση αφιέρωμα στον εμβληματικό βάρδο του λαϊκού τραγουδιού, Στράτο Διονυσίου
Στις 12 Μαρτίου θα ξεκινήσει στο Θέατρο Παλλάς, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στο σπουδαίο Στράτο Διονυσίου. Η ζωή και η σταδιοδρομία του τραγουδιστή της Θεσσαλονίκης που αγάπησε ολόκληρη η Ελλάδα, θα ζωντανέψει σε μία μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή σημαντικών συντελεστών.
Άρχοντας του τραγουδιού και της δισκογραφίας, ο Στράτος Διονυσίου μαγνήτιζε το κοινό πριν καν τραγουδήσει. Κυριάρχησε με την αυθεντικά λαϊκή φωνή και τη δωρική παρουσία του στις νυχτερινές πίστες τις δεκαετίες του ‘60, του '70 και του '80, με ανεπανάληπτα τραγούδια, που έμειναν αξέχαστα: «Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή», «Τα πήρες όλα και έφυγες», «Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή», «Ο Σαλονικιός», «Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Άκου ρε φίλε» κ.ά.
Όλα αυτά τα τραγούδια, και πολλά ακόμη, θα ακουστούν στην παράσταση που σκηνοθετεί ο σημαντικός σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς, Βασίλης Μαυρογεωργίου, με μία σπουδαία καλλιτεχνική ομάδα. Τον αείμνηστο τραγουδιστή θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσορτέκης και τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του μερικοί από τους σημαντικότερους ηθοποιούς μας: Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Νταλιάνης, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλης Αλικάκος.
Συμμετέχουν ακόμη οι ηθοποιοί: Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και οι: Δημήτρης Γαλανάκης, Στάθης Γεωργαντζής, Αλίκη Γεωργίου, Γιώργος Δημόπουλος, Ρωξάνη Καρφή, Ευγενία Κάρνου, Λεωνίδας Μπακάλης, Δήμητρα Σταύρου, Μαρίνος Ταρνανάς.
Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση που θα καταδυθεί στη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του Στράτου Διονυσίου, και στην οποία συμμετέχει επίσης ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, με τη συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας, ενώ θα τραγουδούν εναλλάξ τα παιδιά του, ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου.
Δείτε τα teaser video της παράστασης, εδώ κι εδώ
Προαγοράστε το εισιτήριό σας
Αποκτήστε την κάρτα μέλους Club Pallas και κερδίστε ειδικές τιμές και εκπτώσεις στα θεάματα του Θεάτρου Παλλάς, εστιατόρια, καταστήματα και αποκτήστε πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες μόνο για εσάς
TIPS
Το "Τα πήρες όλα κι έφυγες" που τιτλοφορεί την παράσταση αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Διονυσίου. Γράφτηκε στα τέλη του 1981, σε σύνθεση του Θανάση Πολυκανδριώτη και στίχους του Γιάννη Πάριου. Ο Διονυσίου αρχικά δεν ήθελε να το τραγουδήσει, γιατί η δομή του δεν ήταν συνηθισμένη: το άκουσμα των συγχορδιών συγγενεύει με την αμερικανική soul.
Ο ποιητής Θωμάς Γκόρπας είπε για τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια του Στράτου Διονυσίου πως «μοιάζουν με πουλιά / μαύρα, περήφανα, έρημα, ωραία και προδομένα».
Η μουσική διεύθυνση είναι του Νίκου Στρατηγού. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Μιχάλης Σαπλαούρας, τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη, το σχεδιασμό των φωτισμών η Στέλλα Κάλτσου, τη χορογραφία ο Πάρης Μαντόπουλος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παλλάς
Βουκουρεστίου 5 (City Link)
2103213100