O Charles Lloyd συναντά ξανά τη Μαρία Φαραντούρη κάτω απ’ την Ακρόπολη

O Charles Lloyd συναντά ξανά τη Μαρία Φαραντούρη κάτω απ’ την Ακρόπολη

Ο θρύλος της τζαζ γιορτάζει το τέλος μια μυθικής πορείας στο Ηρώδειο μαζί με το Sky Quartet του.
 

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ο Charles Lloyd επιστρέφει στις 18 Ιουλίου στο Ηρώδειο, για να μοιραστεί και πάλι τη σκηνή με τη Μαρία Φαραντούρη. Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά το ιστορικό «Athens Concert» του 2010, που ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφόρησε σε δίσκο από την ECM έχτισε τη γέφυρα ανάμεσα στον τζαζ αυτοσχεδιασμό και το ελληνικό τραγούδι ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για τους μουσικούς της επόμενης γενιάς. 

Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2002 στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια εγκάρδια φιλία και συνετέλεσε σε ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα. Στην ιστορική, πλέον, κοινή τους εμφάνιση στο ρωμαϊκό ωδείο συνδύασαν από τις αρχαίες μελωδίες με τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην επικείμενη συναυλία τους στο Ηρώδειο ενώνουν ξανά τους μουσικούς κόσμους τους φέρνοντας κοντά τζαζ, παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα αλλά και το πιο πρόσφατο έργο της Λένας Πλάτωνος.

Ο 86χρονος σαξοφωνίστας θα γιορτάσει κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό το τέλος μια μυθικής πορείας. Ο Lloyd έρχεται μαζί με το Sky Quartet του, το οποίο απαρτίζουν μεγάλα ονόματα της jazz σκηνής. Μαζί του λοιπόν θα είναι ο πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kennedy Center για την Jazz, Jason Moran, ο μπασίστας Larry Grenadier και ο ντράμερ Eric Harland. Πέρα από τους τρεις σολίστ, θα συμπράξει επίσης με τον Έλληνα λυράρη με world αναζητήσεις Σωκράτη Σινόπουλο, σε αγαπημένα κομμάτια από την πολυετή πορεία του αλλά και νέες συνθέσεις από το δίσκο «The Sky Will Still Be There Tomorrow», που αποτελεί το πιο πρόσφατο δισκογραφικό πόνημα του Lloyd.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται μέσω more.com

TIPS

Ο Charles Lloyd είναι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες της τζαζ που πούλησαν ένα εκατομμύριο αντίτυπα με μία και μόνο ηχογράφηση.
To live album του Lloyd με τη Μαρία Φαραντούρη σημείωσε σημαντική επιτυχία στην διεθνή αγορά.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία του μεγάλου τζαζίστα περιλαμβάνει νέα αλλά και ορισμένα παλιά κομμάτια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηρώδειο

 Διονυσίου Αρεοπαγίτου
 2103241807