"Ιπποπόταμος": Είναι πραγματικά καλοκαίρι αν δεν βγεις στο διαχρονικότερο μπαρ της πόλης;

"Ιπποπόταμος": Είναι πραγματικά καλοκαίρι αν δεν βγεις στο διαχρονικότερο μπαρ της πόλης;

Πολύ ωραίες μουσικές, cool vibes, προσεγμένα ποτά και μια σανγκρία... να την πιεις στον ποτήρι σε περιμένουν και φέτος στην πολύχρωμη αυλή ανάμεσα σε Κολωνάκι και Εξάρχεια.

Εκεί που το Κολωνάκι συνορεύει με τα Εξάρχεια, συναντιούνται όσοι ιντριγκάρονται εξίσου από τις δύο περιοχές, αλλά και όσοι θέλουν απλώς να απολαύσουν καλά ποτά σε μια όμορφη ρετρό αυλή, υπό την υπόκρουση προσεγμένων μουσικών επιλογών. Σαράντα έξι χρόνια μετρά ο "Ιπποπόταμος" και δεν έχει χάσει ούτε λίγη από την αρχική του αίγλη. Παραμένει επίκαιρος και δημοφιλής, σε βαθμό που πρέπει να κοπιάσεις για να εξασφαλίσεις μια θέση στα όμορφα, πολύχρωμα τραπεζάκια του πεζοδρόμου της Δελφών, προκειμένου να απολαύσεις τις ήρεμες αλλά γεμάτες ζωντάνια βραδιές που ξεδιπλώνονται στο αγαπημένο στέκι. 

Αν καταφέρεις να βρεις την περιζήτητη θέση, πάντως, θα ευλογείς την τύχη σου που επέμεινες ώστε να απολαύσεις μια αύρα δροσιάς ακόμα και τις πιο καυτές καλοκαιρινές μέρες. Το βουητό του κέντρου εδώ ατονεί και τη θέση του παίρνουν πολύ γκρουβάτες μουσικές επιλογές για τις οποίες φημίζεται ο ¨Ιπποπόταμος". Από τα ηχεία ακούγεται τζαζ, ροκ, ποπ και σόουλ –ίσως ανακαλύψεις και κάποιο κομμάτι που θα παίζει για καιρό στις λίστες σου– ενώ τα χαλαρά chit chat του κόσμου τριγύρω θα σε βάλουν για τα καλά σε mood καλοκαιριού. 

Η μέρα στον "Ιπποπόταμο" ξεκινά από νωρίς για έναν καλοφτιαγμένο καφέ παρέα με φίλους ή για διάβασμα στην ησυχία σε ένα ρετρό ινσταγκραμικό σκηνικό. Σειρά παίρνουν οι παγωμένες μπίρες, με μία ξεκάθαρη προτίμηση του στεκιού σε ελληνικές μικροζυθοποιίες, κάποιες από τις οποίες δεν θα συναντήσεις εύκολα αλλού και σίγουρα θα κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Το πραγματικό highlight όμως είναι τα κοκτέιλ - αχ, αυτή η Frozen Strawberry Margarita! - που σε κάθε γουλιά λένε "ήρθε για τα καλά το καλοκαίρι κι εμείς εδώ κάνουμε διακοπές". Μην παραλείψεις ωστόσο να δοκιμάσεις και τη φημισμένη τους σαγκρία, η οποία κρατεί για τα καλά τις δάφνες της ανεξαρτήτως καιρού και εποχής. 

TIPS

Ζήτα το μενού του φαγητού για να συνοδέψεις το ποτό σου με περιποιημένα και πεντανόστιμα bites!
Επίλεξε να καθήσειςε στον προαύλιο χώρο στην εσωτερική αυλή του μαγαζιού για μία αίσθηση νησιού, κάτω από τα αστραφτερά φωτάκια.
Εδώ κάθε βράδυ έχει διαφορετικό dj set οπότε σίγουρα θα ακούσεις κάτι ενδιαφέρον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιπποπόταμος

 Δελφών 3Β, Κολωνάκι
 2103634583