Rockwave Nights 2024: 12 μέρες "στην κορυφή"!

Rockwave Nights 2024: 12 μέρες "στην κορυφή"!

To Rockwave Festival αφήνει το «σπίτι» του στη Μαλακάσα και μας κλείνει «ραντεβού στην κορυφή» για δεκατρείς μέρες. Από τις 26 Ιουνίου μέχρι την 1η Αυγούστου, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού θα φιλοξενήσεις ένα πολυσυλλεκτικό line-up που θα ανεβάσει τις ήδη υψηλές θερμοκρασίες και μια σειρά από καυτά ονόματα που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη. Έτσι, ο φετινός προγραμματισμός του ιστορικού φεστιβάλ έχει πραγματικά κάτι για όλους.

Την αρχή κάνει ο Ara Malikian στις 25/6. Ο ροκ σταρ του βιολιού έρχεται να κατακτήσει και το ελληνικό κοινό με το απαράμιλλο ταμπεραμέντο του και μουσικές αφηγήσεις υπό τους ήχους ενός παθιασμένου βιολιού. Οι επόμενες μέρες τις διοργάνωσης ανήκουν στην πολυδιάστατη ελληνική σκηνή. 

Έτσι, στις 26/6, το Rockwave υποδέχεται τον Γιάννη Αγγελάκα ο οποίος με τους 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων θα παρουσιάσει την «Ηλεκτρική καρέκλα». Ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με τραγούδια απ’ όλες τις φάσεις της μέχρι τώρα διαδρομής του, από τις Τρύπες μέχρι σήμερα. Μια μέρα αγότερα οι διαχρονικοί Πυξ Λαξ επιστρέφουν με δύναμη απ’ τα παλιά, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Η συναυλία τους έρχεται να αποδείξει γιατί τα τραγούδια τους αντέχουν στο χρόνο και οι ίδιοι παραμένουν σταθερά από το ’89 ένα από τα αγαπημένα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του ελληνικού κοινού (27/7).  

Τη σκυτάλη θα πάρουν, στις 28/6, οι Raining Pleasure από την Πάτρα. Το αγγλόφωνο συγκρότημα των Vassilikos, X-Jeremy και Jay επανενώνεται για μια επετειακή βραδιά μετά από 14 χρόνια, που το κοινό περίμενε για καιρό. Ακολουθεί η συναυλία του κορυφαίου ελληνικού black metal σχήματος Rotting Christ (29/6). Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων καλλιτεχνικής πορείας, ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό show με στάσεις στις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της διεθνούς καριέρας τους.

Παραμένοντας στην εγχώρια μουσική σκηνή, το Rockwave υποδέχεται τους Χατ Τρικ που αν και μετράνε κάτι λιγότερο από μια εικοσαετία, και έχουν τον πιο φάλτσο τραγουδιστή, τον πιο ξεκούρδιστο κιθαρίστα και έναν ντράμερ, είναι κάτι παραπάνω από μια punk rock μπάντα. Στις 30/6, το "καταραμένο" τρίο από τη Θεσσαλονίκη, υπόσχεται μια "πρωτόγνωρη ροκ εν ρολ εμπειρία βγαλμένη από την κόλαση".

Και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται για μια ηλεκτρική γιορτή με την  ιστορική μπάντα του, που επανενώθηκε πρόσφατα. Σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album «Εκτός τόπου και χρόνου», οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στον Λυκαβηττό (1/7).

O Mika ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του στο Rockwave μετά τον περσινό θρίαμβο. Ο χαρισματικός showman με τα πολύχρωμα beats έρχεται για ένα χορευτικό live party με ποπ διαμάντια, στις 2/7. Στις 3/7, οι Σουηδοί progressive metallers Οpeth μοιράζονται τη σκηνή με τους πρωτοπόρους Leprous, που έχουν σίγουρα λείψει από στους Έλληνες fans, αφού επιστρέφουν στα μέρη μας μετά από εννιά χρόνια απουσίας. 

Την επόμενη ημέρα (4/7), ο Pan Pan δίνει ξανά ραντεβού στην Αθήνα. Μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία που τον ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα επιστρέφει και μας καλεί να κάνουμε «φιγούρες στον αέρα» με αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέο υλικό από τον νέο δίσκο του με τον Years of Youth.

Όσο για το πώς θα ήταν το καλοκαίρι στην πόλη χωρίς το κλασικό lounge-jazz κοκτέιλ του ελληνικού κοινού; Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να μάθουμε αφού η πολύχρωμη παρέα των Pink Martini επιστρέφει με δημοφιλή τραγούδια, ρετρό διάθεση και latin, pop και τζαζ μελωδίες (15/7).

Εξωτική, νοσταλγική και ρομαντική, η Imany καλεί ξανά το αθηναϊκό κοινό στο μυστικιστικό ταξίδι της «Vodoo Cello». Η παράσταση της soul ιέρειας βασίζεται σε κομμάτια για φωνή και 8 βιολοντσέλα από το ομώνυμο άλμπουμ της(16/7). 

Η αυλαία θα πέσει θεαματικά με τους Placebo, την πρώτη νύχτα του Αυγούστου. Οι θεμελιωτές του alternative rock ήχου των 90s, και πολύ αγαπημένοι στη χώρα μας Brian Molko και Stefan Olsdal ανεβαίνουν στον Λυκαβηττό έπειτα από 11 χρόνια για μια άγρια νύχτα με όλα τους τα συναυλιακά must.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω του more.com,

TIPS

Η επαναλειτουργία του υπαίθριου θεάτρου του Λυκαβηττού πέρσι, έφερε στο κέντρο της πόλης το ιστορικό Rockwave που από το 1995 έχει συνδεθεί με μερικές από τις καλύτερες φεστιβαλικές αναμνήσεις μας.
Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, σημείο συνάντησης για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, το οποίο έχει ταυτιστεί με τις αναρίθμητες συναυλίες ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, αξέχαστες παραστάσεις, αλλά και με τη μαγευτική θέα προς το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού για τις ημέρες και ώρες των συναυλιών θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και σε ταξί για επιβίβαση/αποβίβαση. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus, το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30 ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου. Μετά το πέρας των συναυλιών, το shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το Θέατρο. Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

 Λόφος Λυκαβηττού
 2107227209