Όλα τα highlights του This is Athens – City Festival που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Όλα τα highlights του This is Athens – City Festival που θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων μέχρι τις 26 Μαΐου.

Αν δεν προλάβατε κάποια από τις εκδηλώσεις του This is Athens – City Festival την προηγούμενη εβδομάδα, μείνετε ήσυχοι. Το πολυσυλλεκτικό, ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων φέρνει και αυτή την εβδομάδα μια σειρά εντυπωσιακών events στις γειτονιές της Αθήνας που αξίζει να δείτε. Ανάμεσά τους, το 2ο Προσβάσιμο Stand Up Comedy Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, η Επτανησιακή Καντάδα στα σοκάκια της Πλάκας, η εμφάνιση της Εβρίτικης Ζυγιάς στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η Πατινάδα της Αγίας Φανφάρας από την Πλατεία Αττικής έως τον Άγιο Παντελεήμονα, η συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη στην ταράτσα του Μουσείου Κανελλοπούλου και πολλές ακόμη εκδηλώσεις. Δείτε όλα όσα θα συμβούν μέχρι τις 26 Μαΐου.

Ο Μέντα 88 FM live στο Πάρκο Ελευθερίας: Gadjo Dilo, 21 Μαΐου
Στο πλαίσιο του This is Athens - City Festival, ο  Menta 88 FM διοργανώνει στο Πάρκο Ελευθερίας μια ατμοσφαιρική συναυλία με τους Gadjo Dilo, το συγκρότημα που παντρεύει τη μουσική παράδοση της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Ώρα να απλώσουμε τις ψάθες και τις πετσέτες μας στο γρασίδι και να τραγουδήσουμε μαζί κάτω από τ’ αστέρια.

2ο Προσβάσιμο Stand Up Comedy Festival, 22-23 Μαΐου, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Οι Cool Crips διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Stand Up Comedy Festival, ένα φεστιβάλ προσβάσιμο σε όλους, με την “αφρόκρεμα” της ελληνικής σκηνής. Στο Stand Up Comedy Festival, όλοι, εκτός από ευπρόσδεκτοι, είναι και… καταδικασμένοι να περάσουν καλά!

Το Ταξίδι της Καντάδας, από τα Επτάνησα… στην Αθήνα, 23 Μαΐου, Πλάκα
Ελάτε για έναν μουσικό περίπατο στα στενά της Πλάκας, παρέα με το μουσικό συγκρότημα των σύγχρονων τροβαδούρων, αδελφών Καραβιώτη, και εμβληματικές καντάδες όπως οι “Απόψε την κιθάρα μου”, “Παλιά Αθήνα” και “Εις τον αφρό της Θάλασσας”. Η καντάδα θα καταλήξει στο χώρο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειανάκης” – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, για μια μικρή συναυλία με ένα φωνητικό κουαρτέτο.

Πέτρος Κλαμπάνης Live, 23 Μαϊου, Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου
Το This is Athens – City Festival υποδέχεται τον Πέτρο Κλαμπάνη στη μαγευτική ταράτσα του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Εκεί, κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι, με όχημα αγαπημένα τραγούδια αλλά και τις “Rooftop Stories” του Πέτρου Κλαμπάνη, ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού σόλο πρότζεκτ, που αποτελεί την πιο οικεία και προσωπική ηχογράφηση του καλλιτέχνη μέχρι σήμερα.

Η Εβρίτικη Ζυγιά στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 23 Μαΐου
Η Εβρίτικη Ζυγιά συμμετέχει για πρώτη φορά στο This is Athens – City Festival με μία συναυλία στα σκαλιά του επιβλητικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Η Εβρίτικη Ζυγιά είναι ένα συγκρότημα που βασίζει τον ήχο του στη μεγάλη, σκοτεινή, μεταφυσική, παγανιστική μουσική παράδοση της Θράκης. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Plissken Festival.

Πατινάδα με την Αγία Φανφάρα, 24 Μαΐου, Πλατεία Αττικής - Άγιος Παντελεήμονας
Η Αγία Φανφάρα είναι μια πολυμελής ορχήστρα χάλκινων πνευστών και κρουστών οργάνων, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς και σύγχρονα τραγούδια από την Ελλάδα, την ευρύτερη Βαλκανική Χερσόνησο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με σήμα κατατεθέν τη ζωντάνια, το χιούμορ και τον ενθουσιασμό, οι εμφανίσεις της Αγίας Φανφάρας χαρακτηρίζονται από πανηγυρική διάθεση, πολλά ντεσιμπέλ και αστείρευτο κέφι.

Music Sessions @ Πλατεία Αττικής, 24 Μαΐου
Μετά το live της Αγίας Φανφάρας, η μουσική συνεχίζεται στην Πλατεία Αττικής με καταξιωμένους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες στη γιορτή – έκπληξη που διοργανώνει το Reverb. Με σκοπό να αναδείξει την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας, το Reverb δημιουργεί πρωτοποριακές εκδηλώσεις που φωτίζουν την ολοζώντανη street και club σκηνή της πόλης, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμά της σε ένα συνεχές rotation.

This is Afrobanana x Athens, 25 Μαΐου, Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη
Το Afrobanana, το διασημότερο Κυπριακό φεστιβάλ έρχεται στην Αθήνα με το This is  AfroBanana x Athens, μια πολιτιστική συνάντηση που συνδυάζει μουσική, τέχνη και γαστρονομία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις από κορυφαίους Κύπριους καλλιτέχνες όπως οι Monsieur Doumani, Julio Κομπολόι, Vanesha, Afrofox κ.α., προβολή ταινιών animation από Κύπριους δημιουργούς και ευφάνταστα κυπριακά εδέσματα.

La Saramuya: Πλατεία Αμερικής, 25 Μαΐου
Το This Is Athens – City Festival φέρνει την La Saramuya στην πλατεία Αμερικής. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χειροποίητο, πολύχρωμο ηχοσύστημα - σύμβολο της λατινοαμερικανικής διασκέδασης. Φορτωμένη με ήχους salsa, cumbia, mambo, samba, soca, zouk, dembow, dancehall, champeta, soukous και τρομερή διάθεση, η La Saramuya υπόσχεται ένα μοναδικό απογευματινό ξεφάντωμα.

Full Circle pres. &ME, 26 Μαΐου, Πεζόδρομος Ερμού
Οι Full Circle ετοιμάζουν μια ξεχωριστή γιορτή στον πεζόδρομο της Ερμού. Καλεσμένος τους είναι ο &ME, ο άνθρωπος πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες χορευτικές επιτυχίες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων ετών. Ο ίδιος είναι ιδρυτικό μέλος της Keinemusik, ενώ έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου όπως τα BPM Festival, Time Warp και Awakenings. Μέσα από τα ενθουσιώδη του sets, καταφέρνει να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη soulful πλευρά της house μουσικής με αυτήν της techno.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

TIPS

Ορισμένες εκδηλώσεις του This is Athens - City Festival προϋποθέτουν κράτηση θέσεων. Καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη και οι θέσεις εξαντλούνται γρήγορα, επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του φεστιβάλ για να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας.
Το πρόγραμμα του This is Athens – City Festival περιλαμβάνει πολλές ακόμη εκδηλώσεις και ανανεώνεται συνεχώς. Μπείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ για να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέχρι την ολοκλήρωσή του, στις αρχές Ιουνίου.