Athens Music Week 2024: H μουσική βιομηχανία γιορτάζει στην Τεχνόπολη

Athens Music Week 2024: H μουσική βιομηχανία γιορτάζει στην Τεχνόπολη

Το Athens Music Week επιστρέφει για την έκτη έκδοσή του συγκεντρώνοντας επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, καλλιτέχνες, διοργανωτές και μουσικόφιλους σε ένα εορταστικό τετραήμερο, από τις 22 έως τις 25 Μαΐου. Η Τεχνόπολη αλλά και κεντρικοί συναυλιακοί χώροί της Αθήνας φιλοξενούν μια σειρά από συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops, πάρτι και showcase συναυλίες με την συμμετοχή ονομάτων από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή.

Η διοργάνωση εξερευνά μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων τόσο τις αναδυόμενες διεθνείς τάσεις και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες όσο και το πώς αυτές διαμορφώνουν το ευρύτερο μουσικό οικοσύστημα. Με προσανατολισμό στους ίδιους στρατηγικούς στόχους που έθεσε τα προηγούμενα χρόνια, ο θεσμός -πλέον- του AMW συνεχίζει να φέρνει κοντά όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική, προ(σ)καλώντας τους να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν γνώση και να μοιραστούν εμπειρίες που θα βοηθήσουν όσους τολμούν τώρα τα πρώτα βήματά τους στον χώρο.

Επίκεντρο του συνεδριακού προγράμματος είναι τα νέα ΑΙ εργαλεία, που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας για να αλλάξουν όσα πιστεύαμε για δεδομένα. Πόσο αναγκαίο είναι να ρυθμιστεί νομοθετικά το τοπίο προκειμένου να προστατευτούν καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου; Ποια είναι τα όρια που καταστρατηγεί το ΑΙ; Οι ομιλίες όμως δεν σταματούν μόνο σε αυτή την όψη του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά αναρωτιούνται αν το streaming σκότωσε την τέχνη του video clip, με τη βιωσιμότητα νέων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων και ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Όπως πάντα η ανάδειξη και η υποστήριξη της εγχώριας σκηνής έχει κύριο λόγο στις θεματικές που θίγονται.Έτσι, εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το Eurosonic, το ΕΧΙΤ και το Glastonbury, αλλά και το δικό μας Plissken, επιμελούνται μια σειρά από εργαστήρια, ομιλίες και σεμινάρια. Παράλληλα, το AMW θα φιλοξενήσει δυναμικά αναπτυσσόμενες startups που δραστηριοποιούνται σε κάθε σημείο του οικοσυστήματος φέρνοντας καινοτόμες ιδέες και λύσεις αλλά και διεθνή δίκτυα δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας και δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της εγχώριας μουσικής αγοράς με αυτής του εξωτερικού. 

Κορωνίδα του φετινού προγραμματισμού είναι το -μεγαλύτερο από ποτέ- line-up με 38 showcase συναυλίες από πολλά υποσχόμενα acts, που εκπροσωπεί το καθένα διαφορετικά μουσικά στυλ, χώρες και επιρροές. Πιο συγκεκριμένα, οι σκηνές των “ARCH”, “Oddity” και “Gazi View”, μεταμορφώνουν την ευρύτερη γειτονιά της Τεχνόπολης  σε ένα ιδιαίτερο ηχητικό ψηφιδωτό. Μερικοί μόνο από τους προσκεκλημένους που θα δώσουν τον ρυθμό στο μουσικού μέρος του AMW 2024 είναι η La Chica από τη Γαλλία και τη Βενεζουέλα, ο Κύπριος Freedom Candlemaker, και οι δικοί μας Alkyone, Aki Rei, το hip-hop ντούο των MC Yinka και DJ Booker και η Xanthi.
 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

TIPS

Τι έφερε η επέλαση των podcasts; Το "Podcasts Update" αναζητά ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές των podcsasts με τα audiobooks, πώς αυτό το φορμά έχει ή δεν έχει επηρεάσει τη ραδιοφωνική παραγωγή και αν το on – demand είναι η νέα «μόδα».
Νέγρος του Μοριά, Μάριος Νταβέλης (Fundracar), Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker) και Ellize συζητούν για το πώς ανακάλυψαν το πάθος τους για τη μουσική και ξεκίνησαν την πορεία τους, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, τις στιγμές αβεβαιότητας και τις αντιξοότητες.
Στη «Μεγάλη Ακρόαση» αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συζητάνε κατά πόσο ένα κομμάτι έχει τη δυναμική να γίνει hit ή όχι, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο συνακρόασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
 2130109300